Završen 14 ski kup Srebrna lisica

02.02.2022. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Srebrena lisica

Trkom slaloma uspješno je završen 14. Ski kup Srebrna u organizaciji Ski kluba Bjelašnica.

Trkom slaloma uspješno je završen 14. Ski kup Srebrna u organizaciji Ski kluba Bjelašnica. U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza u na ski kupu je nastupilo ukupno 319 takmičara u dobi od 6 do 16 godina iz 11 BH ski klubova u disciplinama veleslalom i slalom. Bjelašnica je ove godine ugostila i takmičare gostujućeg kluba Bela Reka iz Srbije.

Kup je otvoren revijalnom trkom paralelnog veleslalom gdje su se takmičili roditelj i djeca, te braća i sestre. Takmičenje je realizirano je pod reflektorima, što je dalo jednu posebnu draž posjetiteljima i takmičarima, a trku je uveličao izuzetni program koji je pripremio Mahir Beathouse.

Najuspješniji su bili: Emir i Kemal Selmanagić, Kamran i Fejsal Karić, Gorjan i Kjara Bilalalagić, te Samir i Dal Smajić.

Takmičarski program je nastavljen trkom veleslaloma, gdje su mlade nade Bosne i Hercegovine pokazale izuzetne tehničke sposobnosti i ostvarili odlične rezultate. Najbolji u kategoriji veleslalom bili su:
U8-L Sara Lučić, SK Jahorina
U8-M Anur Baručija, Sarajevo SK
U10-L Sorija Mrdić, SK Pale
U10-M Novak Šljuka, SK Pale
U12-L Blanka Anić, SKIIKS
U12-M Adrian Anić, SKIIKS
U14-L Dajra Duraković, SK ZE 2010
U14-M Anur Mehić, SK Naš Tim
U16-L Ina Likić, SK Naš Tim
U16-M Izet Lut Osmanagić, SK Naš Tim

I posljedni dan takmičenja je potvrdio da se možemo nadati novim Bosansko-Hercegovačim zvijezdama u alpinskim skijaškim disciplinama na međunarodnoj sceni. A najuspješniji u trci slaloma su bili:

U12–L Dalija Jusupović, SK Bjelašnica
U12-M Rajan Murtić, SK Bjelašnica
U14-L Esma Behrić, SK Ilidža
U14-M Anur Mehić, SK Naš Tim
U16-L Rukaja Hasanbegovič, SK Bjelašnica
U16-M Izet Lut Osmanagić, SK Naš Tim

"Mladi takmičari ističu kako su im stalna inspiracija za istrajnost u treninzima BH olimpijski tim u alpskom skijanju: Emir Lokmić, Esma Alić i Elvedina Muzaferija.

Naša prelijepa Bjelašnica je privukla brojne turiste na ovaj trodnevni sportski praznik mladih naraštaja. Iskrene čestitke svim takmičarima i veliko hvala sponzorima i prijateljima kluba bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće.

Ski klub Bjelašnica zahvaljuje se pokroviteljima: Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Minstarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Trnovo, Ooćina Novo Sarajevo.

Te mnogobrojim sponzorima: VISA i UniCredit Bank, BH Telecom, RamaGlas, Hano, Adriatic osiguranje, Oaza, Grand kafa, Moj stomatolog, Hotel Han, HL group, Only one, Connecta, Discover me academy, Dur Dental, Curaprox, Orthos, Neimari, Lake, kao i medijskim partnerima", kazali su organizatori.

                                                                                                 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza