Počeo međunarodni skijaški kamp "Telemach Children Speed Camp"

02.03.2022. 10:47 / Izvor: Akta.ba
Children Speed Camp

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na Bjelašnici je počeo jedinstveni edukacijski međunarodni skijaški kamp za djecu "Telemach Children Speed Camp 2022".

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na Bjelašnici je počeo jedinstveni edukacijski međunarodni skijaški kamp za djecu “Telemach Children Speed Camp 2022”.  Takmičari i takmičarke iz nekoliko zemalja regije imat će priliku da narednih dana savladaju tehnike brzih disciplina. Na press konferenciji povodom otvaranja Telemach Children Speed Camp ,  obratili su se Admir Drinić generalni direktor kompanije Telemach BH, Edin Terzić, Ivica Kostelić, Sead Čaušević, Edin Durić i Jasmin Mehić te javnosti ali i zvanicama predstavili ovogodišnji program kampa.

Edin Durić, Predsjednik Ski kluba Olimpic zahvalio se sponzorima i prijateljima kampa.

"Prije svega hvala sponzorima bez kojih ovo apsolutno ne bi bilo moguće. Telemach Children Speed Camp“ prerasta u ozbiljnu manifestaciju i sportske ličnosti i imena koja sjede ovdje danas sa mnom i koji će raditi sa učesnicima dokazuju kvalitetu i ozbiljnost ovog programa. Drago mi je da nam se konačno, fizički ove godine pridružio Ivica Kostelić koji je bio i koji će ostati dio ove lijepe priče. Zahvaljujem se i učesnicima koji su s nama i posebno učesnicima iz drugi zemalja zbog kojih ovaj kamp ima status međunarodnog. Slijede nam četiri fantastična dana!"

Učešće na ovoj sportskoj manifestaciji uzeli su vrhunski alpski skijaši u ulozi promotora i edukatora, a to su: Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, bosanskohercegovački olimpijci Edin Terzić i Rejmon Horo, potom Francuz Nicolas Burtin i Kanađanin Sead Čaušević.

Speed Camp

 

"Već drugu godinu zaredom pokrovitelji smo međunarodnog skijaškog kampa za djecu koji ima za cilj profesionalno usmjeriti mlade skijaše i usavršiti njihove vještine u skijanju. Prepoznali smo značaj ovog događaja i ponosno ističemo da je već sada prerastao u ozbiljnu manifestaciju koja okuplja vrhunske profesionalce. Za postizanje velikih uspjeha u životu nije dovoljna samo jedna vještina i talenat. Potreban je dugogodišnji rad, trud i zalaganje. 

Što je teži put do istinskog uspjeha, to je veće zadovoljstvo. U skijanju je brzina najznačajnija kao i u internetu, a Telemach BH je upravo dobio priznanje za  najbrži internet u BiH i najbolju mrežu. Naš uspjeh je rezultat predanog decenijskog rada na razvoju. Samim tim Telemach poruka mladim skijašima je da da budu predani u namjeri da rade na sebi i na svojim vještinama, te da  svaki trud i zalaganje donosi uspjeh i istinsko zadovioljstvo", istakao je Admir Drinić generalni direktor kompanije Telemach BH.

Telemach Speed Camp je i ove godine podržan od strane FIS Development programa nakon pozitivne ocjene prošlogodišnjeg kampa a takođe je uvršten i u kalendar Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine. Generalni sponzor manifestacije je kompanija Telemach a projekat su takođe podržali i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Grad Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo, Visit Sarajevo, ZOI 84 i mnogi drugi.

Prisutne je pozdravio i proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić i zahvalio se na toploj dobrodošlici.

"Hvala Vam na toploj dobrodošlici, drago mi je što sam tu s Vama na Bjelašnici i što ćemo se družiti idućih dana. Već sam ranije imao saradnju sa sarajevskim klubovima i drago mi je da nastavljamo ovu saradnju. Ova ideja je jedinstvena i jako mi se sviđa jer se bavi brzim disciplinama koje su inače zapostavljene. Siguran sam da će učesnici imati priliku naučiti što je potrebno i da će pokazati dobre vještine na stazi. Veselim se radu i hvala još jednom" .

Posljednji dan edukacijskog skijaškog kampa na Bjelašnici će biti održano atraktivno takmičenje u brzinskoj disciplini Super G. Proglašenje pobjednika i dodjela medalja će biti upriličena u četvrtak, 4.marta 2022.godine u 12:30 na Bjelašnici. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza