Hipodromu "Šejkovača" domaćin tradicionalne konjičke utrke

29.04.2022. 08:55 / Izvor: Akta.ba
konjičke utrke

Na hipodromu "Šejkovača" u Sanskom Mostu u subotu 7. maja će se održati konjičke trke.

Na hipodromu "Šejkovača“ u Sanskom Mostu u subotu 7. maja će se održati konjičke trke, a ovaj tradicionalni sportski događaj organizuje Konjički klub „Potkovica“, piše portal Inmedia. 

Ljubitelje konjičkog sporta, ali i sve ostale zainteresirane građane, može radovati činjenica da će moći vidjeti tri utrke u kojima se očekuje puno uzbuđenja i neizvjesnosti. Prva nosi naziv „ Hipodrom Šejkovača “ sa dužinom staze 1.400 metara, druga trka je „Grada Sanskog Mosta“  na 1.600 matara i treća glavna trka je „Potkovica Kup“ sa dužinom od 1.800 metara.

Nagradni fond je 10.000 KM, a pobjednicima pored novčane nagrade pripada i pehar, a za drugo i treće mjesto novčana nagrada. Kako su nas informisali  iz Konjičkog kluba „Potkovica“, nastupit će grla iz nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovine.

Pored grla iz sanske općine, svoj dolazak su najavili vlasnici grla iz Visokog, Bihaća, Bijeljine, Velika Kladuše, Gradačca i Prijedora. Pripreme za ovaj veliki sportski događaj teku prema planu, staza je uređena i očekuje se da sve prođe na visokom nivou.

Organizatori pozivaju sve građane da svojim dolaskom  uveličaju konjičke trke, sport u kojem grla iz Sanskog Mosta već tradicionalno ostvaruju vrhunske rezultate, a za koje se nadamo da neće izostati ni ovaj put. Program počinje u 13 sati, a prva trka je na na rasporedu u 16 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza