Mlade bh. nogometašice očekuju bolju igru u meču sa Danskom

06.05.2022. 09:34 / Izvor: Fena
Ženska nogometna reprezentacija

Ženska kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje sa selekcijom Danske, u okviru drugog kola Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina.

Ženska kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se sastaje sa selekcijom Danske, u okviru drugog kola Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina. 

Izabranice selektora Ilije Lucića u prvom kolu pretrpjele su težak poraz od Nizozemske, a u današnjem susretu očekuju bolju igru.

"skoristili smo ova dva dana da malo osvježimo igračice, ali i da ispravimo greške koje smo pravili u prethodnom meču. Uradili smo koliko smo mogli u ova dva dana između utakmica. Svakako, smatram da sad imamo jedno iskustvo više i da će sutra stvari na tereni izgledati malo drugačije. Siguran sam da će djevojke odgovoriti pozitivno i da smo svi spremni za novi izazov", rekao je Lucić.

Za selekciju Danske ističe da se radi o kvalitetnoj, dobro organiziranoj i fizički jakoj ekipi.

"Svaka utakmica je zahtjevna na svoj način i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se pokažemo u što boljem svjetlu. Znamo šta možemo da očekujemo od protivnika, to je dobro organizirana i fizički jaka ekipa. Idemo da pružimo maksimum i vidjet ćemo šta će nam to donijeti", dodao je selektor bh. tima.

Golmanica Nejra Hejub vjeruje da se greške iz prvog kola neće ponoviti.

"Analizirali smo meč sa Holandijom. Vidjeli smo gdje smo griješili i na treningu smo pokušali da ispravimo neke stvari. Svjesne smo tih grešaka i važno je da ih ne ponavljamo. Vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat protiv Danske. Biće to teška utakmica jer na Evropskom prvenstvu sve su ekipe jake. Međutim, mi nismo izgubili vjeru u sebe i vjerujem da će sutra stvari biti povoljnije po nas", ističe bh. reprezentativka.

Slično razmišlja i napadačica Ivona Benković.

"Ekipa je sad u punoj snazi, spremne smo i psihički i želimo da opravdamo to što smo na Evropskom prvenstvu. Gledajući utakmicu Danska - Njemačka svima nam je jasno da je i naš naredni protivnik veoma jak. S druge strane i oni imaju neke mane i nadam se da ćemo na terenu to da okrenemo u našu korist", kazala je Benković.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Danska na programu je danas u 14 sati u Trening centru NSBiH u Zenici.

Osim ove utakmice danas će biti odigrana još tri meča drugog kola. U okviru A-grupe od 20 sati na Grbavici će se sastati Njemačka i Nizozemska, dok u okviru B-grupe od 17.30 u Širokom Brijegu igraju Španija - Finska, a od 20 sati u Mostaru Francuska i Norveška.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza