Feđa Dudić novi trener FK Sarajevo

03.06.2022. 08:29 / Izvor: Akta.ba
fk sarajevo

Feđa Dudić zvanično je jučer predstavljen kao novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Feđa Dudić zvanično je jučer predstavljen kao novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Dudić nakon 3 godine napušta klupu Veleža sa kojim je u protekloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i tako drugu sezonu u nizu ostvario plasman u evropska takmičenja. Prije Veleža, u Premijer ligi BiH bio je prvi trener ekipe GOŠK-a iz Gabele. Svoju trenersku karijeru počeo je u NK Travnik gdje je radio kao trener u stručnom štabu. Rođen je 1. februara 1983 godine i smatra se jednim od najboljih mladih trenera u Bosni i Hercegovini.

Dudić je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u FK Sarajevo. Bio je član svih omladinskih selekcija kluba, a upisao je i pet zvaničnih nastupa za seniorski tim 2004. godine postigavši pri tome jedan pogodak i to na utakmici protiv Travnika odigranoj na stadionu "Koševo".

"Imam ciljeve i snove, a tražim i nove izazove. U Sarajevu neće biti lako, ali spreman sam na sve. Veliki pritisak na meni je bio i u Veležu gdje sam uspio osvojiti trofej, što je veliki plus za mene. Nadam se da ću pridobiti navijače, ali neću puno obećavati. Sve će se vidjeti od prvog kola", rekao je novi trener FK Sarajevo. 

Dudić je potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu. Najavio je da će biti promjena u igračkom kadru.

"Došao sam u FK Sarajevo da napravim dodatni iskorak u karijeri. Cilj mora biti izlazak u Evropu, te da što prije dođemo u vrh bh. nogometa, što Sarajevo i zaslužuje", zaključio je Dudić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza