Hifa Petrol nagradila Lanu Pudar sa 8.000 KM

22.07.2022. 10:18 / Izvor: Akta.ba
lada pudar hifa

Kompanija Hifa Petrol nagradila je našu najuspješniju plivačicu Lanu Pudar sa 8.000 KM.

Kompanija Hifa Petrol nagradila je našu najuspješniju plivačicu Lanu Pudar sa 8.000 KM.

Inače, Lana Pudar je zaštitno lice ove najuspješnije i najbržerastuće bh. naftne kompanije.

Iako ima izuzetno gust trenažni raspored, Lana je danas, odmah nakon treninga na Sveučilišnom bazenu u Mostaru odvojila vrijeme kako bi se susrela sa predstavnikom Hifa Petrola, kompanije koja joj pruža veliku i bezrezervnu podršku.

Lana je na nedavno održanom Evropskom juniorskom prvenstvu u rumunskom Otopeniju osvojila dvije zlatne medalje na 200 metara i 50 metara, te srebro na 100 metara u disciplini delfin. 

"Predan rad i izvrsnost su vrijednosti kojima se i sami vodimo, tako da znamo koliko rada i truda stoji iza impresivnih rezultata koje Lana postiže. Izuzetno smo ponosni na Lanu i uvijek može računati na našu podršku", izjavio je Ahmed Ahmetlić, predstavnik kompanije Hifa Petrol.

Kompanija Hifa Petrol javnosti je poznata kao kompanija koja sponzorira veliki broj bh. sportista i tako ih podržava na njihovom putu ka uspjehu. Kampanju “ Najbolji sa najboljim” kompanija je započela 2015. i do danas je podržala 9 vrhunskih sportista, a neki od njih su Amel Tuka, Damir Džumhur, Sanjin Pehlivanović, te Darko Savić. 

"Uvijek ističem koliko mi znači podrška velike kompanije kao što je Hifa Petrol i zaista mi je čast što sam njihovo zaštitno lice. Ovo je jedna zaista lijepa suradnja i nadam se da ćemo još dugo trajati skupa. Uz ovakve sponzore ne nedostaje mi motivacije za dalji napredak i ostvarenje vrhunskih rezultata", istakla je Lana. 

Lana u narednim danima odlazi na pripreme kako bi se spremila za Evropsko seniorsko prvenstvo koje se održava od 11. do 18.8.2022. u Rimu i sa kojim završava ovaj dio sezone.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza