Jasmin Klebić, brčanski veslač brani boje BiH na europskom šampionatu u Minhenu

16.08.2022. 09:26 / Izvor: Akta.ba
jasmin klebić

Jasmin Klebić, iz Kajak-kanu kluba "Zaveslaj Brčko", uspješan je brčanski sportista i reprezentativac BiH koji će ove godine biti jedini predstavnik naše domovine na evropskom šampionatu u Minhenu.

Jasmin Klebić, iz Kajak-kanu kluba "Zaveslaj Brčko", uspješan je brčanski sportista i reprezentativac BiH koji će ove godine biti jedini predstavnik naše domovine na evropskom šampionatu u Minhenu i koji će braniti bh. boje sa svojim kanuom.

Evropsko prventstvo u devet sportova održat će se od 11. do 21. augusta 2022. godine.

Planiranom Evropskom prvenstvu u atletici, gimnastici, veslanju, biciklizmu i triatlonu pridružila su se još četiri sporta i to: sportsko penjanje, sprint na mirnim vodama, stolni tenis i odbojka na pijesku. 

Očekuje se nastup 4.400 sportaša iz cijele Evrope, ovaj multi-sportski događaj bit će najveći sportski događaj u Minhenu nakon Olimpijskih igara održanih 1972. godine. 

Jasmin je dugogodišnji ambasador, kako Brčkog, tako i Bosne i Hercegovine u Europi i svijetu, sa dva europska i dva svjetska nastupa.

Ekskluzivno za Otisak, Jasmin je kazao kako se pripremao posljednjih deset sedmica.

"Uz trenera iz Hrvatske, Štefe Lucija, radio sam četrnaest treninga sedmično, imao sam i podršku u vidu fizikalnih terapija uz našeg sugrađanina Mirze Karahasanovića", rekao je. 

Podršku pripremama su dali Medicor Brčko, HZ innenausbau Hamburg i Mingos kafa Brčko, a odlazak na ovaj šampionat je podržan od strane gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Eseda Karića.

jasmin

Gradonačelnik je ispratio Klebića na takmičenje i zaželio mu sreću.

"Jasmin je jedan od najboljih ambasadora našeg grada i vjerujem da će se u Brčko vratiti s medaljama. Izuzetno mi je drago i velika mi je čast što na ovako jednom takmičenju, će se pojaviti i zastava BiH i naziv našeg grada", kazao je Karić. 

Jasmin Klebić je svakako dokaz kako Brčko distrikt BiH ima perspektivne i talentirane sportiste, koji na najbolji način promoviraju našu lokalnu zajednicu i zemlju Bosnu i Hercegovinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza