Odbojkašice BiH plasirale se na Evropsko prvenstvo

08.09.2022. 10:09 / Izvor: Agencije
Odbojkašice BiH

Odbojkašice Bosne i Hercegovine sinoć su u gostima pobijedile selekciju Grčke i izborile plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine.

Odbojkašice Bosne i Hercegovine sinoć su u gostima pobijedile selekciju Grčke i izborile plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine.

Nacionalni tim BiH tako je dva kola prije kraja kvalifikacija osigurao barem drugo mjesto na tabeli grupe ”F” te izborio plasman među najbolje evropske ženske odbojkaške selekcije.

Odbojkašice BiH večeras su u gostima veoma uvjerljivo savladale favorizirane Grkinje, rezultatom 3:0 (po setovima 25:21, 25:22, 25:20). Grčka do večeras nije izgubila niti jedan set, uključujući i pobjedu protiv BiH u prvom njihovom meču u Sarajevu.

Grčka je lider grupe ”F” sa 12 bodova, Bosna i Hercegovina ima devet, Švicarska šest, ali ove dvije selekcije će do kraja igrati još samo jednu međusobnu utakmicu. Norveška je na dnu tabele bez ijedne pobjede u četiri meča.

Odbojkašice BiH već u petak u dvorani “Goran Čengić“ u Sarajevu igraju prvu utakmicu protiv Norveške, dok je revanš utakmica na rasporedu u subotu. Obje utakmice počinju u 20 sati, a ulaz u dvoranu je slobodan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza