U Sarajevu održan Prvi Atalanta fudbalski kamp

24.10.2022. 15:59 / Izvor: Akta.ba

U organizaciji Intesa Sanpaolo Banke nakon trodnevnih aktivnosti u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko završen je Prvi Atalanta fudbalski kamp.

U organizaciji Intesa Sanpaolo Banke nakon trodnevnih aktivnosti u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko završen je Prvi Atalanta fudbalski kamp. Učešće u Kampu uzelo je 120 djevojčica i dječaka uzrasta od 8 do 12 godine, koji su imali priliku savladati vrhunske vještine u fudbalu, a kojima su ih obučili vrhunski treneri iz fudbalskog kluba Atalanta iz Italije, uz podršku nekoliko fudbalskih trenera iz BiH.

"Veliko nam je zadovoljstvo kada vidimo da su djeca tokom prethodna tri dana istinski uživala u onome što smo im zajedno s predstavnicima fudbalskog kluba Atalanta iz Bergama priredili ovdje u Centru Safet Zajko. Uspjeli smo u svojoj namjeri da djevojčice i dječake koji dolaze iz različitih sredina spojimo u jedan događaj i da svi zajedno dobiju identičan tretman i posvećenost trenera. Vidjeli smo istinsku sreću na njihovim licima, a to nam govori da smo napravili pravu stvar", izjavili su iz Intesa Sanpaolo Banke.

Inače, Atalanta je klub koji je nadaleko poznat posebno u domenu svoje omladinske škole, jer su kao takvi iznjedrili mnoga poznata imena u italijanskom, ali i svjetskom fudbalu.

atanta

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza