Novi zaplet N/FS BiH: Utakmica Rusija – BiH se ipak igra, ali u drugom terminu

01.11.2022. 09:48 / Izvor: Akta.ba
fudbal

Tek što je objavljeno da se utakmica između Rusije i Bosne i Herceogovine neće odigrati, N/FS BiH se potrudio da ponovo stvori kontroverze.

Tek što je objavljeno da se utakmica između Rusije i Bosne i Herceogovine neće odigrati, N/FS BiH se potrudio da ponovo stvori kontroverze.

Naime, čelni ljudi saveza, umjesto da u potpunosti otkažu utakmicu ove dvije selekcije zbog svega što se trenutno događa između Rusije i Ukrajine, članovi IO N/FS BiH odlučili su samo odložiti utakmicu za neki drugi datum.

"Prijateljska utakmica „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije koja je trebala biti odigrana 19. novembra u Sankt Peterburgu neće biti odigrana u tom terminu. Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, utakmica koja je planirana za 19. novembar je odložena. Predsjednik NS/FS BiH, Vico Zeljković je konstatovao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin", stoji u saopštenju N/FS BiH.

Novi datum odigravanja meča nije još naznačen, ali očito je kako će Rusija i BiH kad-tad odigrati prijateljski susret.

Da podsjetimo,  početkom septembra N/FS BiH je objavio kako je prihvatio poziv FS Rusije za odigravanjem prijateljskog susreta, koji je trebao biti odigran 19. novembra u St. Petersburgu.

Ubrzo su uslijedile reakcije, kako javnosti, tako i samih reprezentativaca BiH. Miralem Pjanić, Edin Džeko i Anel Ahmedhodžić objavili su kako se neće odazvati pozivu selektora Ivayla Peteva, što je i neke druge reprezentativce, poput Dennisa Hadžikadunuića i Luku Menala nagnalo da urade isto.

Naposlijetku je na sjednici odbačena i ideja da Zmajevi odigraju meč sa Marokom u Dubaiju zbog obaveza u domaćem prvenstvu, te početka Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem učestvuju Marokanci, te bi tu utakmicu bilo nemoguće organizovati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza