Poklon građanima: Mladi Srebreničanin otvorio teretanu, besplatan trening za sve

20.12.2022. 08:32 / Izvor: Fena
teretana

Mladi Srebreničanin Mehmedalija Bešić otvorio je ovih dana u svom gradu teretanu koju je, kako kaže, poklonio svojim sugrađanima.

 Mladi Srebreničanin Mehmedalija Bešić otvorio je ovih dana u svom gradu teretanu koju je, kako kaže, poklonio svojim sugrađanima. Trening je za sve zainteresirane besplatan, a svakim danom sve je više omladine koja dolazi trenirati.

S obzirom da u Srebrenici nije bilo prostora za ovakve sportske aktivnosti i druženja, Bešić je sa svojim društvom došao na ideju da kupi opremu za teretanu. Na internetu su pronašli sprave koje je kupio, a potom i kuću gdje je renovirao prostor.

"Odlučio sam svojim sugrađanima pokloniti mjesto gdje će biti na sigurnom i samim tim sklonjeni s ulice", ističe u razgovoru za Fenu ovaj, inače po zanimanju, programer i web dizajner.

Kaže da je svakim danom sve više omladine zainteresirano za treninge, a navodi kako je prije nekoliko dana grupa dječaka pješačila pet kilometara iz Potočara do Srebrenice kako bi došli tu trenirati.

"Mislio sam da neće biti omladine u ovolikom broju, ali na sreću sve ih je više. Djeca dva puta dnevno dođu da treniraju. Omladina u Srebrenici nije imala teretanu, a nema ni nekog posebnog mjesta za druženje", podvlači ovaj mladi Srebreničanin, koji se od malih nogu bavio sportom od kojeg je morao na kraju odustati zbog povrede.

Planira u narednom periodu renovirati u kući prostor i za druge sportske sadržaje, što će također biti otvorenog tipa i čije usluge se neće naplaćivati.

Pored sportskih sadržaja, planira organizirati kurs za web dizajn i izradu aplikacija.

"Ko god bude želio da dođe imat će priliku da se educira kako da dizajnira svoju web stranicu i instalira aplikaciju", naveo je Bešić, koji se u Srebrenicu s majkom vratio kao devetogodišnji dječak.

Iako je imao priliku da živi, kako kaže, gdje poželi, nakon boravka u drugim mjestima uvijek se rado vraća u svoj rodni kraj.

"Radim posao koji mogu obavljati s bilo kojeg mjesta, ali sam ostao ovdje u Srebrenici. Nekad mi dođe da napustim sve i odem. Odem negdje i budem nekoliko dana, ali najbolje se osjećam u Srebrenici i duša mi je ispunjena u ovom gradu", zaključio je Bešić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza