Novi-stari prvak Bosne i Hercegovine

Zrinjski kraj sezone neće dočekati na vlastitom terenu? Travnjaka još nema…

04.05.2023. 13:51 / Izvor: N1
Zrinjski

Novi-stari prvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski priprema se za finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Veleža nakon što je tim Krunoslava Rendulića nedavno osvojio svoj osmi naslov prvaka države.

Novi-stari prvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski priprema se za finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Veleža nakon što je tim Krunoslava Rendulića nedavno osvojio svoj osmi naslov prvaka države. Ipak, titulu neće moći "zaliti" na stadionu Pod Bijelim brijegom, jer teren koji gradi N/FS BiH još uvijek nije blizu završetka.

Da se Zrinjski kojim slučajem i dalje bori za titulu prvaka Premijer Lige, priča o još nedovršenom terenu Zrinjskog bila bi mnogo zanimljivija. Ovako, malo kome padne napamet da uopšte pita zašto su se radovi odužili i zvanično ušli u šesti mjesec izvođenja i zašto nisu završeni u roku, ukoliko rok uopšte postoji.

N1 saznaje da u ugovoru između N/FS BiH i ostalih ugovornih strana, kada je u pitanju teren Zrinjskog, ne postoji krajnji rok o okončanju radova, pa samim tim, nekom logikom, ne može postojati ni “kašnjenje”.

To znači da izvođači radova u ovom trenutku nemaju nikakvu vrstu pritiska da svoj posao obave u što kraćem vremenskom roku i teren predaju ekipi koja svoje domaće utakmice igra upravo tu.

U tom duhu izgleda da novi – stari prvak Bosne i Hercegovine svoj teren neće vidjeti do kraja ove sezone. Prvobitni okvirni (i interni) dogovor za završetak radova bio je početak marta. Nakon toga iz HŠK Zrinjski su najavili da bi teren mogao biti završen u aprilu, a kada je i taj rok probijen 21. maj postavljen je kao najnoviji mogući datum kada bi Zrinjski trebao odigrati posljednji meč na domaćem terenu u sezoni 2022/23..

No, kako saznajemo ni taj rok gotovo sigurno neće biti ispoštovan. Razlog je taj što rolne sa travnjakom još uvijek nisu stigle u Mostar, a i kada bi stigle u sljedećih nekoliko dana, veoma je teško da bi se radovi nakon postavljanja novog travnatog tepiha mogli završiti u roku kako bi Zrinjski odigrao ijednu utakmicu na svom stadionu do kraja sezone.

Ipak, kako sada stvari stoje, teren bi trebao biti spreman za utakmice u evropskim takmičenjima na stadionu Pod Bijelim brijegom početkom sljedeće fudbalske sezone.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza