Sarajevo

9. Bentbaša Cliff Diving 05. avgusta

02.08.2023. 12:23 / Izvor: Akta.ba
Bentbaša

Glavni dio događaja, takmičenje na kultnoj Bentbaši, započet će u 17 sati, gdje će se skakači natjecati u izvedbi nevjerojatnih skokova pred očima oduševljene publike.

Deveto izdanje sportsko-turističkog događaja "Bentbaša Cliff Diving" donosi dašak adrenalina u Sarajevo, okupljajući građane, turiste i ljubitelje ekstremnih sportova na predivnoj lokaciji Bentbaše, gdje rijeka Miljacka ulazi u grad.

Događaj će se održati 05. avgusta i predstavit će najuspješnije skakače iz BiH, regiona i nekoliko evropskih zemalja koji će prirediti nevjerojatne skokove u vodu. Prije samih skokova, posjetitelji će uživati u cjelodnevnoj zabavi na Darivi s programom koji uključuje edukativne i art radionice, sportsko penjanje i izložbe retro fotografija, počevši od 12:00 sati.

Glavni dio događaja, takmičenje na kultnoj Bentbaši, započet će u 17 sati, gdje će se skakači natjecati u izvedbi nevjerojatnih skokova pred očima oduševljene publike.

Nakon završetka skokova, svi posjetitelji mogu uživati u velikom After partyju na istoj lokaciji pod otvorenim nebom, uz sjajnu muziku koju će nam prirediti "Brown Sugar RNB" i "Central Clubbing", sve do 23:00 sata.

Bentbaša, poznata i kao Bembaša, ima bogatu istoriju skokova u vodu, a događaj "Bentbaša Cliff Diving" je započeo 2015. godine zahvaljujući Udruženju za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva.

Dino Bajrić, jedan od najboljih bosansko-hercegovačkih skakača u vodu i organizator događaja, izjavio je: "Organizacija se iz godine u godinu trudi da unaprjeđuje ovaj događaj. Posebno nas raduje prepoznavanje domaćih i međunarodnih institucija, te smo ponosni na ostvarena partnerstva“.

Ovogodišnji događaj podržavaju brojni pokrovitelji i partneri, među kojima su Admiral Electronic Casino, Visit Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, JU Zaštičena područja Kantona Sarajevo, Evapify, BH Telecom, Privredna banka Sarajevo, Solazur, Leda voda, Tuborg, Beefeater, Fine Food, te specijalni partneri Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i USAID-ov Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).

Ne propustite priliku biti dio ovog nevjerojatnog događaja i uživajte u spektakularnim skokovima, edukativnim radionicama i zabavi uz dobru muziku na prekrasnoj Bentbaši!

Više informacija o događaju možete naći na Facebook i Instagram stranicama događaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza