već sjedio na klupi Zmajeva

Meho Kodro novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine

03.08.2023. 15:10 / Izvor: N1
Kodro

Kodro je već sjedio na klupi Zmajeva, ali ne predugo.

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bit će Meho Kodro. On će na klupi naslijediti Faruka Hadžibegića koji je postao bivši 23. juna nakon trećeg vezanog poraza, odnosno blamaže protiv Luksemburga na Bilinom polju – 0:2.

Kodro je već sjedio na klupi Zmajeva, ali ne predugo. Za selektor je izabran 5. januara 2008. godine, a smijenjen je 16. maja iste godine. Otkaz je dobio nakon što je poručio čelnicima Saveza da se protivi da vodi našu selekciju u prijateljskom susretu protiv Irana, koja se trebala igrati 26. maja 2008. godine u Teheranu. Pod njegovim vodstvom Zmajevi su odigarali dva prijateljska susreta u kojima su zabilježili poraz od Japana 0:3 (kombinovani tim), te odigrali neriješeno protiv Makedonije – 2:2.

Zmajevi nakon četiri kola kvalifikacija za EURO 2024 imaju samo tri boda (pobjeda protiv Islanda) i tri poraza (Slovačka, Portugal i Luksemburg). Bit će teško da odvede naš državni tim do jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode na EP, ali će imati priliku da uigra ekipu za baraž kojeg su Zmajevi osigurali osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija – grupa B3 i preko kojeg će imati priliku da se domognu plasmana na EURO u Njemačku i višemilionske nagrade.

Kodro je, osim reprezentacije BiH, u našoj zemlji jedno vrijeme sjedio i na klupi FK Sarajevo, a radio je kao trener švicarskih klubova, Servettea i Lausanne.

Odabran nakon sjednice IO Nogometnog savega Bosne i Hercegovine

Novi mandat Kodro je dobio nakon današnje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održanog u prostorijama krovne kuće bh. nogometa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza