Sjedeća odbojka

Reprezentacija BiH osvojila 11. naslov prvaka Evrope

16.10.2023. 13:53 / Izvor: Agencije
odbojka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu prvaka Evrope i stigla do ukupno 11. naslova prvaka kontinenta.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila je titulu prvaka Evrope i stigla do ukupno 11. naslova prvaka kontinenta.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u velikom finalu Evropskog prvenstva u Italiji protiv Njemačke sa 3-2 u setovima (18:25, 25:23, 28:30, 25:21, 15:6).

Današnjim trijumfom bh. zlatni odbojkaši osigurali su i direktan plasman na Paraolimpijske igre naredne godine u Parizu.

Reprezentacija BiH je osvajanjem novog zlata odbranila naslov prvaka Evrope osvojen prije dvije godine i stigla do 11. naslova šampiona.

Velika dominacija

Odbojkaši Bosne i Hercegovine su od 1999. do 2015. godine devet puta uzastupno osvajali zlato, a onda je Rusija osvojila dva prvenstva zaredom, da bi se BiH ponovo vratila na vrh.

BiH je osim 11 zlatnih medalja, osvojila dvije bronze i jedno srebro.

Članovi zlatne reprezentacije na EP u Italiji bili su: Ifet Mahmutović (selektor), Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Jasmin Brkić, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Nizam Čančar, Edin Đino i Elvis Šerifović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza