Udruženje "Dečki u plavom"

Održan četvrti sarajevski Advent Run, proglašeni pobjednici

26.12.2023. 16:17 / Izvor: Akta.ba
advent
OTVORI GALERIJU

Po četvrti put u Sarajevu održana je sportska manifestacija "Advent Run", cestovna utrka na 5000m.

Po četvrti put u Sarajevu održana je sportska manifestacija "Advent Run", cestovna utrka na 5000m.

Natjecanje je održano u subotu u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu u organizaciji Udruženja "Dečki u plavom" i imalo je međunarodni karakter. 

Nastupilo je više stotina učesnika iz Hrvatske, Srbije, Francuske, Sjedinjenih Admeričkih Država, te Bosne i Hercegovine.

Organizaciju utrke, tradicionalno je poduzelo udruženje Dečki u plavom, kao jedno o svojih redovnih godišnjih aktivnosti. 

Od žena je najbrža bila Alma Hrnjić (CR387). Drugoplasirana je bila Emina Alagić (CR387), a treća je bila Trožić (AK Sana). 

Najbrži u muškoj kategoriji bio je Caleb Greenwitch (CR387). Drugo mjesto osvojio je Berin Mušanović (AK Bosna), a treće Mustafa Jamak (AK Sarajevo).

Nagradu za najbolji kostim dobila je Samira Talić iz Sarajeva.

Nakon utrke održana je zabava na kojoj su, osim trkača, sudjelovali i navijači. Uz rock koncert, adventske delicije i neizostavnu nagradnu tombolu zaokruženo je ovo divno druženje.

"Udruženje Dečki u plavom koristi ovu manifestaciju kao turističku atrakciju za domaće stanovništvo i turiste. Spoj zime i snijega, Sarajeva, kulturno-istorijskih znamenitosti, dobre zabave i trčanja čine ovaj projekat privlačnim mnogobrojnim turistima, ali i domaćem stanovništvu". istakao je Darko Lončar ispred organizatora.

Podršku projektu pružili su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Skupština KS, Turistička zajednica KS, Općina Novo Sarajevo, Sarajevski kiseljak, Carlsberg BH, Argeta BH, Plantago čajevi i SEB Group.

Dečki u plavom za 13. januar 2024. godine najavili su šesto izdanje manifestacije „Unusual Marathon" koji već tradicionalno organiziraju pod sloganom "Trčimo za čist zrak – My Mission No Emission" kako bi ukazali na problem zagađenosti zraka u Sarajevu. 

Trkači mogu izabrati između tri discipline, cijelog maratona, pola maratona ili frtalj maratona, a prijavu je moguće izvršiti na web stranici Udruženja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza