OBUKA SUDIJA

Počelo uvođenje VAR sistema u BiH

30.04.2024. 08:49 / Izvor: Akta.ba
sudije obuka

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković objavio je da je 29. aprila, zvanično počela implementacija sistema "VAR" u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković objavio je da je 29. aprila, zvanično počela implementacija sistema "VAR" u Bosni i Hercegovini.

"Kao što smo i ranije obećali, danas je zvanično počela implementacija sistema "VAR" u Bosni i Hercegovini, a cilj je da ovaj sistem bude u funkciji od prvog kola naredne sezone WWin lige. Danas je na Ilidži počeo prvi seminar, gdje će NS/FS BiH u saradnji sa FIFA instruktorima obučavati sudije i pomoćnike na suđenju za korištenje tehnologije, a seminaru prisustvuju i kontrolori suđenja", objavio je Zeljković.

Napominje da su obezbijedili najbolju opremu brenda "Hawk-Eye", koja je jedna od lidera u oblasti VAR tehnologije, koju koristi FIFA i ta oprema je već nabavljena.

"Ovo je nakon hibridnog travnog terena, još jedan veliki projekat, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta fudbala i domaćih takmičenja. S VAR tehnologijom pogreške suca će sigurno biti minimizirane", poručio je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza