UZOR I INSPIRACIJA

Miralem Pjanić se oprostio od dresa sa nacionalnim grbom

05.05.2024. 11:06 / Izvor: Akta.ba
PJANIC

Pjanić je za nacionalni tim odigrao ukupno 115 utakmica i postigao 18 golova.

Dugogodišnji "A" reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odlučio je da završi reprezentativnu karijeru i oprosti se od dresa sa nacionalnim grbom.

Kako je navedeno na stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, popularni Mire je za nacionalni tim debitovao 20. augusta 2008. godine u prijateljskom meču sa Bugarskom na "Bilinom polju" u Zenici. Na istom stadionu je nepunih 16 godina poslije odigrao i posljednji meč u baražu za EURO 2024 protiv Ukrajine. Pjanić je za nacionalni tim odigrao ukupno 115 utakmica i postigao 18 golova.

"NS/FS BiH izražava veliku zahvalnost Miralemu Pjaniću za sve što je uradio tokom reprezentativne karijere. Njegova posvećenost, talenat i ljubav prema domovini činili su ga jednim od ključnih igrača naše reprezentacije. Uzor mnogim mladim igračima i inspiracija svim navijačima Bosne i Hercegovine, a njegov doprinos na terenu kroz nevjerovatne slobodne udarce i lucidne asistencije donosile su radost našim srcima i pobjede našem timu. Pjanićev doprinos plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu je nešto po čemu će takođe ovaj igrač biti upamćen kod svih navijača bh. tima. NS/FS BiH želi sve najbolje ovom velikom igraču koji će sigurno uvijek ostati prijatelj bh. nogometa/fudbala", navedeno je na stranici NFSBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza