Pokret za radost: 3000 ljudi zajedno vježbalo u Tuzli

16.09.2015. 12:18 / Izvor: Akta.ba

Više od 3000 učesnika u dvorani Mejdan, u Tuzli, okupio je drugi po redu Pokret za radost – Fitnes dan, realizovan u okviru nastavljene saradnje Coca-Cole HBC B-H, Grada Tuzle, Radničkog sportskog društva "Sloboda" i brojnih partnera.

Više od 3000 učesnika u dvorani Mejdan, u Tuzli, okupio je drugi po redu Pokret za radost – Fitnes dan, realizovan u okviru nastavljene saradnje Coca-Cole HBC B-H, Grada Tuzle, Radničkog sportskog društva "Sloboda" i brojnih partnera. Zahvaljujući uspješnoj realizaciji ovog događaja u septembru prošle godine i odličnim reakcijama učesnika, projekt je zadobio pažnju i podršku novih partnera usmjerenih ka zajedničkoj promociji aktivnog životnog stila u zajednici. Događaj je podržao i bh. olimpijac i osvajač mnogobrojnih sportskih priznanja, Amel Tuka.

Višesatni program osmišljen je i realizovan tako da inspiriše što veći broj učesnika, bez obzira na životnu dob i fizičku spremnost i kondiciju, da se kretanjem i rekreacijom  uključe u aktivnosti Pokret za radost – fitnes dana, posvećenog promociji kretanja i rekreacije i podršci sportskim aktivnostima, uspjesima i naporima sportista i klubova Radničkog sportskog društva Sloboda iz Tuzle.

"Velika nam je čast što smo i ove godine dio tima koji je potaknuo građane Tuzle na kretanje, čime neizostavno potičemo radost i dobro raspoloženje, što je u skladu s filozofijom naših robnih marki. Današnja aktivnost je dokaz kvalitetne i dugoročne saradnje između javnog i privatnog sektora koja je najbitnija za realizaciju uspješnih društveno odgovornih projekata kao što je Pokret za radost", izjavio je Adnan Topić, direktor franšize Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, kojem je ovom prilikom kao predstavniku tvrtke uručeno priznanje Grada Tuzle i RSD "Sloboda" za promociju značaja redovne fizičke aktivnosti i aktivnog životnog stila u zajednicu.

"Već drugu godinu Coca-Cola daje povjerenje RSD „Slobodi“ da zajedničkim snagama realizuju projekt Pokret za radost i to nas čini izuzetno sretnim i ponosnim imajući u vidu da se nakon prošlogodišnjeg Fitnes dana, ove godine okupio još veći broj zainteresovanih. Velika nam je čast što opet imamo priliku predstaviti uspjehe, kako naših klubova tako i mladih afirmisanih pojedinaca koji promoviši aktivne životne stilove", izjavio je Aid Berbić, predsjednik UO RSD „Sloboda“ Tuzla.

U okviru četverosatnog progama, učesnicima su, osim raznih programa vježbanja usklađenih njihovim potrebama, na raspolaganju bili stručni timovi za mjerenje indeksa tjelesne mase i fizičke kondicije, predavanja Antidoping agencije BiH i Crvenog križa Grada Tuzla, prezentacije klubova RSD "Sloboda" te edukativne igre partnera projekta Ekopak kojim su na zabavan način ukazali na značaj savjesnog i odgovornog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša, te mnogi drugi sportsko-edukativni sadržaji. 

Uz aktivan angažman u sportskim aktivnostima, učesnici su i ove godine zahvaljujući partneru projekta Ekopaku, imali priliku da odvojeno odlože ambalažni otpad koji je nastao nakon konzumacije vode i ostalih napitaka koje je obezbjedila Coca-Cola. Prikupljeni ambalažni otpad je po završetku programa predan na dalju obradu i reciklažu. Na ovaj način su učesnici "Pokreta za radost" uz zdrav način života i sportski duh pokazali i odgovoran odnos prema okolišu, a Ekopak je promovisao značaj pravilnog odlaganja ambalažnog otpada i jačanje svijesti građana u ovom segmentu.

Događaj Pokret za radost – Fitnes dan u Tuzli, pored partnera SRD Sloboda (RSD Sloboda) i Grada Tuzle, podržali su Pedagoški zavod TK i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta TK, Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, udruženje Medicus, Ekopak, Dom zdravlja Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Društvo pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK, RTV7, Crveni krst/križ grada Tuzla, Vijeće učenika Srednje medicinske škole Tuzla, Agencija za antidoping kontrolu BiH, Newevent i FM Jam Records a publiku je animirao poznati reper Frenkie.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza