Mini šampioni donose duh Lige prvaka

02.06.2017. 13:05 / Izvor: Akta.ba
Mini šampioni donose duh Lige prvaka

550 dječaka i djevojčica će u okviru događaja ˝Mini šampioni˝ u Sarajevu braniti boje finalista UEFA Champions League na dan velikog finala u Cardiffu

U subotu 03. juna u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu od 10 do 15 sati  prije velikog finala Lige prvaka u Cardiffu srest će se Mini šampioni, preko 550 djevojčica i dječaka u dresovima Reala i Juventusa, ovogodišnjih finalista Lige prvaka. Mini šampioni će kroz cjelodnevno druženje, igru i učenje donijeti duh UEFA Lige prvaka u Sarajevo.

Već sedmu godinu zaredom na dan velikog finala najprestižnijeg europskog klupskog fudbalskog/nogometnog takmičenja UEFA Champions League, UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala (CCPA-OFFS) organiziraju veliki fudbalski/nogometni događaj za djecu. Mini šampioni se svake godine održavaju u drugom gradu u Bosni i Hercegovini, gdje okupe preko 550 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 – 12 godina iz cijele BiH, a ove godine u Sarajevu će ugostiti  dječaka i djevojčice iz Sarajeva, Hadžića, Pala, Trnova, Istočnog Sarajeva, Kalesije, Lukavca, Orašja, Maglaja i  Zenice.

Ovaj veliki sportski događaj za djecu organizira se pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku UniCredit Bank, kompanije Mastercard, Adidas i Sport Vision, te Sony i Stanić Trade. Podršku u organizaciji pružili su i Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine, te Općina Novo Sarajevo.

Mini šampioni će se odvijati na 21 stanici Fun Football-a na kojima će se raditi različite fudbalske igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i međusobnog poštivanja.

Osim igranja fudbala/nogometa, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz 3 baby zone, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu/nogometu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza