Reciklaža ambalažnog otpada i na 11. Sarajevo polumaratonu

20.09.2017. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Reciklaža ambalažnog otpada i na 11. Sarajevo polumaratonu

Učesnicima i građanima omogućeno je da odvojeno odlože ambalažni otpad koji će biti transportovan na reciklažu.

Na ulicama glavnog grada je tokom proteklog vikenda održan 11. Sarajevo polumaraton na kojem je učestvovalo približno 3.000 trkača. Najveći broj učesnika je bio iz BiH, ali su zabilježeni i učesnici iz preko 30 zemalja širom svijeta.

S obzirom na pozitivan imidž i veliku popularnost ovog događaja među građanima, i ove godine Ekopak je postavio setove kanti i kontejnera za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada na okrepnim stanicama i ciljanim lokacijama.

Na taj način je učesnicima i građanima omogućeno da odvojeno odlože ambalažni otpad koji će biti transportovan na reciklažu, a pozitivna priča o Sarajevskom polumaratonu je dobila i društveno odgovorni karakter. Promocija važnosti zaštite okoliša utiče na povećanje svijesti građana, koji će pravilnim odlaganjem ambalažnog otpada doprinijeti građenju zdrave životne sredine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza