Na Jahorini održan Infiniti media drive: Posebna vozila za posebne ljude

07.06.2018. 16:07 / Izvor: Akta.ba
Na Jahorini održan Infiniti media drive: Posebna vozila za posebne ljude
OTVORI GALERIJU

Dario Matečić, regionalni brend menadžer za Infiniti Hrvatska, kazao je kako se ove godine proslavlja deste godina Infinitija u Evropi.

Firma Grand Automative, glavni zastupnik Forda za BiH, danas je na Jahorini organizirala jedinstven događaj za sve one koji vole četverotočkaše.

Riječ je o predstavljanju novih modela vozila poznatog američkog brenda Infiniti, a koja su našem tržištu dostupna zadnjih par godina.

Infiniti media drive bio je prilika da se testiraju četiri modela ovog brenda, Q50 hibrid limuzina od 364 konjskih snaga, Q60 sa najjačim motorom i opremom od 405 konjskih snaga i dva turbopunjača, Q50 SUV i Q30 kao početni model.

Mirhad Šabotić, direktor firme Grand Automative kazao je kako oni iz godine u godinu pokušavaju na neki način obradovati svoje kupce, kako kroz nove modele tako i kroz nove akcije i ponude.

"Mi kao kompanija svake godine pokušavamo za naše potencijalne kupce napraviti nešto novo, tako je ovaj put predstavljen brend Infiniti, nešto što će posebno interesirati naše premium kupce. Naša grupacija je vlasnik franšize za Infiniti i ovaj brend u BiH je zastupljen dvije godine. Ova godina nam je nešto aktivnija, u odnosu na prethodnu što se tiče promocije Infniti modela,  a sljedeće godine planiramo dovesti još novih modela kao što su SUV, hibridna i elektro vozila, ali i ostale kombinacije dostupne na tržištu koji će sigurno plijeniti pažnju", kazao je Šabotić.

Šabotić je istakao kako će u toku ove godine riješiti i pitanje salona za Infiniti vozila, koja se trenutno mogu poručiti preko njihovog salona Grand Automotive - Ford.

Dario Matečić, regionalni brend menadžer za Infiniti - Hrvatska, kazao je kako se ove godine proslavlja deset godina Infinitija u Evropi.

"Ovo je mlad brend, u Evropi je prisutan zadnjih deste godina, a sljedeće godine je trideste godina od kada je stvoren kao brend na američkom tržištu. Nije masovan brend, namjenjen je posebnim ljudima jer su i vozila takva i to ga čini drugačijim od drugih. Infiniti je orjentiran prvenstveno na ljude, njihove potrebe ali ima i onaj posebni sportski i dinamični duh", rekao je Matečić.

Ono što je poznato jeste da je Infiniti luksuzni podbrend Nissan vozila.

U današnjoj ponudi testnih modela sigurno je jedan od zanimljivijih bio Q50 hibrid, kojeg je testirala i ekipa poslovnog portala Akta.ba.

Jakov Sedlar, voditelj prodaje Infinitija za Hrvatsku kazao je da je riječ o hibridnoj limuzini koju pokreće elektromotor od 59 konja i koja radi u cijelom rasponu benzinskog motora od 305 konja.

"Vožnjom ovog auta dolazite do saznanja da vozite V6 benzinca od  3,5 litara koji u gradskoj vožnji troši 7 do 8 litara. Posjeduje stalni pogon na četiri točka. Posjeduje vrhunske safety pakete  koji vam onemogućuju sudar. Jedna od njegovih specifičnosti je ta da je riječ o prvom autu koji koristi avionsku tehnologiju Drive by wire, gdje volan nema fizičku poveznicu sa točkovima nego je povezan sa elektromotorima. Feedback s točkova na upravljač se može podešavati. Automobil je dug 4.790, širok 1.820 i visok 1.445 mm, težak je 1.716 kg, a emisija CO2 iznosi 159 g/km. ", kazao je Sedlar.

Cijena Infinitija Q50 Hybrid iznosi 95.000 KM.

Najveću pažnu prisutnih sigurno je izazvao novi Q60 Coupé premium vozilo sa stalnim pogonom na sva četiri točka. Ovaj automobil pokreće 3,0-litarski V6 twin-turbo motor, koji razvija 405 KS. Automobil je dug 4.650, širok 1.850 i visok 1.395 mm, težak je 1.899 kg, a emisija CO2 iznosi 210 g/km. Cijena ovog modela u BiH je 110.000 KM.

Interesantan je bio i Q30 mali crossover koji se pokazao kao jako pouzdan i siguran automobil u raznim kombinacijama opreme.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza