Novi koncept zastupništva: Ford Store otvorio svoja vrata u Sarajevu

02.06.2017. 09:08 / Izvor: Akta.ba
Novi koncept zastupništva: Ford Store otvorio svoja vrata u Sarajevu
OTVORI GALERIJU

FORD STORE je jučer svečano otvorio vrata za buduće kupce i partnere.

Predstavljanjem najnovijih modela i najmodernijeg auto salona u regiji uređenog prema najvišim svjetskim standardima, FORD STORE je jučer svečano otvorio vrata za buduće kupce i partnere.

Ovim činom se GRAND AUTOMOTIVE d.o.o. Sarajevo svrstao u veliku FORD porodicu, lidera u automobilskoj industriji, čiji je simboličan slogan Go Further upravo i pokazao pravac u kojem ova eminentna automobilska kuća namjerava nastaviti sa radom u Bosni i Hercegovini.

Ford Store predstavlja novi koncept zastupništva Forda po najnovijim globalnim Fordovim standardima, a koji tek počinju da se primjenjuju po evropskim lokacijama. Ovakva premium nadogradnja salona će u budućnosti doprinijeti komunikaciji sa kupcima stvarajući jedan prijateljski odnos.  Na samom otvaranju pored unapređenja salona I njegovih karakteristika, predstavljeni su i specijalni modeli koji su prvi put samo za ovu priliku stigli u Bosnu i Hercegovinu. Najviše pažnje su izazvali Ford Mustang i  Ford Focus RS.

Iz Forda su poručili da je ovo samo jedan od mnogobrojnih koraka koji su planirani da najveće svjetske standarde u okvirima poslovanja i odnosa sa kupcima donesu u Bosnu i Hercegovinu.

"Nakon tri godine nepostojanja Ford dilerstva u Bosni i Hercegovini,  veoma sam sretan što upravo danas svečano otvaramo Ford Store u Sarajevu. Našim kupcima i korisnicima smo otvorili vrata u julu prošle godine, i za kratak period ostvarili povjerenje i postali dostupni skoro u cijeloj BiH, putem naše dilerske mreže u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli i uskoro u Mostaru, a na ovome se svakako neće zaustaviti naše mrežno širenje", izjavio je Mirhad Šabotić, generalni direktor Grand Automotive d.o.o. Sarajevo.

"Prije svega želim da se zahvalim našim kupcima na tome što su odabrali Ford kao automobil za sebe i time iskazali lojalnosti prema našem brendu. Mi se konstantno trudimo da donesemo inovacije, nove usluge, ali i bolje ponude na svim tržištima na kojima poslujemo, a sve u cilju da osnažimo našu partnersku vezu sa kupcima i time zadobijemo njihovo povjerenje. Upravo slogan „Go Furthe“ opisuje novi pristup koji je usmjeren prema trenutnim i svim budućim kupcima.

Jako smo zadovoljni i sretni što se nalazimo u Sarajevu gdje danas skupa sa našim gartnerom Grand Automotive, predstavljamo novi i ekskluzivni Ford Store rađen u potpunosti prema svjetskim standardima.

Što se tiče tržišta Bosne i Hercegovine, u planu je otvaranje 5 zastupništa u najvećim gradovima, čime želimo podržati  rast i razvoj tržišta automobilske industrije. Upravo je Grand Automotive najbolji partner za ispunjenje ovog plana", istakao je Viktor Molnar, regionalni direktor Forda za centralnu i istočnu Evropu.

Velikom broju medija, kupcima, poslovnim partnerima i prijateljima, obratio se i predstavnik vlasnika Taavura Group, Zvika Livnat.

"Hvala svima koji su danas došli na otvaranje Ford Store-a koji ne bi bio moguć bez tri ključna dijela: Prvi je Ford koji se trudi da proizvodi modele koji oduševljavaju, i koji će to nastaviti raditi u budućnosti kao što je radio u prošlosti. Drugi važan dio su Grand Automotive partneri širom Balkana, a evo od danas i u Sarajevu. Dok su treći najvažniji dio, naši kupci zbog kojih sve ovo radimo i zbog kojih ćemo se u budućnosti truditi da donesmo sve najbolje što Ford može da ponudi."

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti