Kompletirano 5. kolo desete sezone SC Business lige

17.12.2018. 11:56 / Izvor: sport.ba
Kompletirano 5. kolo desete sezone SC Business lige

Tržnice Sarajevo – Javni Servis BiH 8:3 (Imamović x4, Kadrić x2, Otajagić x2 / Kuljanin, Ljuca, Ćesko)

U dvorani Amel Bečković u Vogošći sa četiri odigrana susreta u petak je kompletirano 5. kolo desete sezone SC Business lige.

Tržnice Sarajevo su u prvom susretu nadigrale Javni Servis BiH, da bi u drugom meču Bazen Otoka slavio protiv ekipe DB Schenkera. ZAMM mC/Liga Bez Briga je deklasirao Domove Zdravlja KS, da bi ovo kolo pobjedom nad Vodovodom i Kanalizacijom zaključila ekipa Addiko Banke.

Tržnice Sarajevo – Javni Servis BiH 8:3 (Imamović x4, Kadrić x2, Otajagić x2 / Kuljanin, Ljuca, Ćesko)

Tržnice su mnogo bolje otvorile susret pa u 2. minutu preko Imamovića dolaze do vodstva.

Igrao se 9. minut kada je Kadrić pogodio za 2:0, da bi u 11. minutu Imamović drugim golom na susretu Tržnicama donio prednost od 3:0.

Javni Servis BiH je očigledno morao primiti tri pogotka da bi zaigrao ozbiljnije, pa tako do kraja poluvremena, fantastičnim pogotkom Kuljanina dolaze do smanjenja prednosti na 3:1.

Poluvrijeme je nakon fantastične akcije pogotkom zaključio Ljuca i tako se na odmor otišlo sa 3:2 u korist Tržnica.

Tržnice i u drugom poluvremenu kreću odlično pa već u prve tri minute drugog dijela, preko Kadrića i Otajagića ponovo odlaze na plus tri gola prednosti u odnosu na protivnika.

U 25. minutu Tržnice su izvele odličnu akciju nakon koje Imamović dolazi do trećeg pogotka na susretu, a svojoj ekipi donosi vodstvo od 6:2.

Tržnice u 27. minutu preko Otajagića dolaze do novog pogotka, da bi samo minut poslije Ćesko iz kaznenog udarca smanjio prednost domaćih.

Do kraja susreta Imamović je uspio doći do još jednog pogotka i tako postaviti konačnih 8:3 u korist Tržnica.

Tržnice Sarajevo: Đozo, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Džuho, Bogilović, Salić, Kadrić, Šahbazović, Balović, Imamović, Somun, Babić, Huskić.

Javni Servis BiH: Pamuk S., Tešanović, Ćesko, Pamuk A., Varnica, Ljuca, Lefko, Kuljanin O., Karaman, Holjan, Bašić, Pazelja, Kuljanin M., Paovac.

DB Schenker – Bazen Otoka 1:3 (Džebo / Klačar, Simonović x2)

Schenker i Bazen Otoka su veoma čvrsto ušli u ovaj susret, međutim uprkos zatvorenoj igri obje ekipe, Schenker je u 5. minutu uspio preko Džebe doći do vodstva.

Nakon pogotka, obje ekipe su igrale sa mnogo više taktike, posebno u odbrani, pa tako pravih prilika nije ni bilo, te se na odmor otišlo sa minimalnom prednosti Špeditera.

U drugo poluvrijeme bolje ulazi ekipa Bazena Otoka, pa preko Simonovića dolaze do poravnanja rezultata.

U 32. minutu Klačar je odličnim udarcem Bazenima donio preokret i vodstvo od 2:1.

Igrao se 38. minut kada je Simonović nakon iskorištenog bonusa u prekršajima Schenkera preuzeo odgovornost, te izveo kazneni udarac sa deset metara, a na njegovu sreću večeras odlični Poplata nije reagovao kako treba, te su Bazeni tako došli do vodstva od 3:1.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, pa je Bazen Otoka slavio pobjedu od 3:1 nad momčadi SB Schenkera.

DB Schenker: Karavdić, Čolo, J. Džebo, E. Džebo, Muminović, Fišić, Bajrović, Gačević, Poplata, A. Karović, H. Karović, Jašarević, Džabija, Memić, Lopčić, Zukić, Ibrahimović, Melić, Ajnadžić.

Bazen Otoka: Subašić, Korać, Feriz, Bašić, Hubijar, Deljković, Simonović, Klačar, Velić, Smajović.

Domovi Zdravlja KS – ZAMM mC/Liga Bez Briga 5:14 (Nezić x2, Šahmanija, Hasanspahić, Selmanović / Hodžić x2, Sokolar Ah., Smajić, Habibija, Mujezinović, Ligata x8)

ZAMM mC je odlično otvorio utakmicu pa sa dva brza pogotka Ligate dolaze do vodstva.

Nakon dva primljena pogotka, ekipa Domova Zdravlja se konsolidovala, pa preko Nezića smanjuju prednost ZAMM-a na 2:1.

Međutim, to je bilo to od ekipe Domova Zdravlja, jer je ZAMM do kraja poluvremena preko Ligate u tri navrata, te Sokolara i Hodžića na odmor otišao sa visokih 7:1.

U drugom poluvremenu mnogo opuštenije su igrali gosti, ali su uprkos tome su uspjeli postići još sedam pogodaka, Ligata je dodao još tri, Hodžić jedan, dok su se u strijelce još upisali, Smajić, Habibija i Mujezinović.

Domovi Zdravlja su također uspjeli postići još četiri pogotka u drugom dijelu igre, a strijelci su bili Šahmanija, Hasanspahić, Nezić i Selmanović, pa je meč završem pobjedom ZAMM-a od 14:5.

Domovi Zdravlja KS: Selmanović, Čelik, Hodžić, Bečić, Kaliman, S. Šahmanija, Hasanspahić, A. Šahmanija, Fazlić, Bubalo, Kustura, Nezić.

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

Addiko Bank – Vodovod i Kanalizacija 6:3 (Milinković x3, Lackanović x3 / Hadžić x2, Spahović)

Veoma tvrd susret su odigrali Addiko Banka i Vodovod i Kanalizacija, a na kraju su Bankari uspjeli slaviti pobjedu od 6:3.

Addiko Banka je na otvaranju meča preko Milinkovića stigla do vodstva, da bi nedugo nakon toga Hadžić pogodio za poravnanje.

Skoro do samog kraja prvog dijela igre na semaforu je stajalo 1:1, ali tada na scenu stupa Lackanović i sa dva brza pogotka svoju ekipu na odmor odvodi sa vodstvom od 3:1.

U drugom poluvremenu se igralo gol za gol, pa je tako Milinković u 23. minutu Addiko Banku doveo do prednosti od 4:1, da bi Hadžić ponovo odgovorio svojim drugim golom i smanjio prednost na 4:2.

Do kraja susreta Milinković i Lackanović su demonstrirali svoje raspoloženje sa još dva pogotka, dok je meč zaključio Spahović i tako postavio konačnih 6:3 u korist Bankara.

Addiko Bank: Barbarić, Ribić, B. Kovačević, Hadžiosmanović, J. Kovačević, Todorović, Vasiljević, Zeljić, Ličina, Lackanović S., Milinković, Minić, Omeragić, Mujanović, Zoletić, Grbeša, Lackanović Đ., Omerbegović, Lalović, Dragičević.

Vodovod i Kanalizacija: Avdić, Bajraktarević, Hadžić, Kljuno, Čuhara, Mašić As., Mašić Ad., Komar, Kapidžić, Konjhodžić, Pindžo, Babić, Rizvanović, Bajrović, Vražalica A., Spahović, Vražalica Dž., Bešlić, Mršo, Salčin.

Sudijski par činili su Alem Bajrović i Farik Kečo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza