Starbucks zamolio Amerikance da ne nose oružje na kavu

18.09.2013. 09:53 / Izvor: eKapija.ba
Starbucks zamolio Amerikance da ne nose oružje na kavu

Američki lanac Starbucks objavio je da nošenje oružja u njihovim kafićima više nije poželjno.

Američki lanac Starbucks objavio je da nošenje oružja u njihovim kafeterijama više nije poželjno. Tanka linija po kojoj prodavači hodaju kako bi izrazili zabrinutost i pravima na nošenje oružja i onima koji zagovoraju kontrolu naoružanja pokazuje koliko je vruće ovo pitanje postalo u Americi, osobito u svjetlu prisutnih masovnih pucnjava koje se zadnjih godina događaju u ovoj zemlji, piše Associated Press.

Naime, većina američkih država dozvoljava građanima da nose naoružanje,a  ni kompanije nemaju pravila koja to zabranjuju.

U intervju Howard Schultz, direktor Starbucksa, je kazao da je odluka da zamole kupce da prilikom ulaska u njihove kafeterije ne nose oružje došla kao rezultat "Starbucks Appreciation Days," tijekom kojih su zagovornici prava na oružje pojavljivali u Starbucks kafićima sa vatrenim naoružanjem.  Schultz je rekao da su ovi događaji u pogrešnom svjetlu pokazali stajalište tvrtke po tom pitanju i te da je to ponašenje izazivalo osjećaj nelagode kupcima.

Schultz se nada da će kupci poštovati odluku da ne donose oružje kada dođu na kavu, ali navodi da kompanija neće ni one koje uđu sa oružjem izbaciti napolje, piše Associated Press.

Foto: commons.wikimedia.org

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza