Pauza/ INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Traže se doktoranti za proučavanje čokolade

Univerzitet Kembridž traži doktorante koji žele da se bave, možda najslađim poslom na svijetu, proučavanjem čokolade. Cilj posla je da se pronađe način kako da se spriječi topljenje čokolade u toplim predjelima.

17.08.2014. 19:33 / Izvor: eKapija.ba

Univerzitet Kembridž traži doktorante koji žele da se bave, možda najslađim poslom na svijetu, proučavanjem čokolade. Cilj posla je da se pronađe način kako da se spriječi topljenje čokolade u toplim predjelima. To je veliki izazov, navodi se u oglasu, budući da se čak i najkvalitetnija čokolada topi na 34 stepena Celzijusa.

Ukoliko rješenje bude pronađeno, profiti 10 najvećih čokoladnih kompanija na svijetu, koji su prošle godine zaradili preko 85 milijardi dolara, značajno bi skočili, piše Rojters.

Za posao mogu da apliciraju jedino državljani Evropske unije i to stručnjaci hemijskog inženjeringa, geotehničkog inženjeringa i fizike.

PODIJELI:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza