U Dalmaciji se otvara luksuzni hotel pod zemljom, noćenje 1.000 eura

16.04.2021. 09:51 / Izvor: Akta.ba

Hotel sa pet soba i tri apartmana pružit će gostima najautentičniji kontakt s prirodom, jer se nalazi na deset hektara stoljetnog maslinika na Žmanu na jugu ovog dalmatinskog otoka.

Časopis Forbes uvrstio je Villa Nai 3,3 među devet hotela iz snova na Mediteranu koji svoja vrata otvaraju ove godine. A ovaj hotel, izgrađen na Dugom otoku u Hrvatskoj, zaista je nešto posebno. I stoga što je većinom pod zemljom.

Prema riječima dizajnera, hotel sa pet soba i tri apartmana pružit će gostima najautentičniji kontakt s prirodom, jer se nalazi na deset hektara stoljetnog maslinika na Žmanu na jugu ovog dalmatinskog otoka.

I za razliku od hrpe drugih luksuznih hotela u Hrvatskoj koji su narasli uz pomoć stranih investitora, vilu Nai 3.3 "skrivio" je maslinar. Naime, izgradnju je uz pomoć državnih poticaja finansirao međunarodno poznati proizvođač organskog maslinovog ulja, Splićanin Goran Morović.

- Villa Nai 3.3 izuzetno je arhitektonsko i građevinsko postignuće koje je planirao akademik Nikola Bašić. Zgrada se savršeno uklapa u otočni krajolik i mikrolokaciju maslinika, rekao je Morović za hrvatski Poslovni dnevnik.

Hotel se ističe uglavnom arhitekturom, velikim dijelom ležeći pod zemljom, što samo minimalno šteti prirodnom okolišu. Iskopani kamen uglavnom je korišten za izgradnju, a svaka jedinica će imati zaseban izlaz na privatnu terasu.

Villa Nai 3.3. Ima sve što hotel s pet zvjezdica može ponuditi - gosti će imati otvoreni beskrajni bazen sa slanom vodom, zatvoreni bazen sa saunama, wellness centar s tretmanima maslinama, sobu za cigare, bar, dva restorana i vanjsko tenisko igralište .

Dizajneri su veliku pažnju posvetili detaljima poput posteljine, kvalitetnog namještaja, kupaonske opreme i kozmetike.

Objekt uključuje još manju prešu za ulje, butik za prodaju otočnih proizvoda i kušaonicu za kušanje kućnog maslinovog ulja Nai 3.3, jednog od prvih hrvatskih organskih maslinovih ulja certificiranog u švicarskoj laboratoriji.

Hotel je član vodećih svjetskih hotela i može istovremeno primiti najviše 16 gostiju.

No, cijena je također pet zvjezdica - za noćenje u Villi Nai 3,3 odvojit ćete više od hiljadu eura, a u špici turističke sezone čak 2000.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza