Predstavljen vrhunski program petog ZENICA SUMMER FEST-a

15.07.2022. 15:35 / Izvor: Akta.ba
summer fest

U Gradskoj upravi Zenice je održana najavna konferencija u povodu održavanja međunarodne kulturno-zabavne manifestacije ZENICA SUMMER FEST.

U Gradskoj upravi Zenice je održana najavna konferencija u povodu održavanja međunarodne kulturno-zabavne manifestacije ZENICA SUMMER FEST.

Ovogodišnji ZENICA SUMMER FEST počinje 29. jula u 20:30 sati, svečanim otvaranjem i vatrometom te koncertom regionalno poznate zvijezde pop muzike Nine Badrić.

Zatvaranje festivala planirano je 17. avgusta, kada će na Trgu Alije Izetbegovića nastupiti Petar Grašo.

Festival se održava peti put od njegovog osnivanja, a inicijativu je pokrenuo gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

"Kada sam preuzeo funkciju gradonačelnika, ovo je bio mrtav grad. Omladina je da bi se zabavila išla u puno manje gradove od Zenice. Pozivam naše građane, ali i goste iz regije da posjete festival i uživaju u zaista kvalitetnim sadržajima. Osim zabavnog karaktera, festival će doprinijeti i povećanju ugostiteljskih i drugih usluga naših privrednika, a u konačnici i većem prihodu", kazao je gradonačelnik Kasumović.

Cilj festivala je da, tokom toplih julsko/avgustovskih dana, animira Zeničane i posjetioce iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i regiona.

Osvrćući se na prethodna izdanja festivala Nandino Škrbić, direktor Javnog preduzeća "RTV Zenica" d.o.o. Zenica je u ime tehničkog realizatora istakao da su napravili brand po imenu ZENICA SUMMER FEST.

"Naši sugrađani s nestrpljenjem očekuju svako novo izdanje festivala, a naša brojna dijaspora planira godišnje odmore i dolaske u Zenicu u vrijeme održavanja festivala", rekao je Škrbić. 

Pomoćnica Gradonačelnika za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti i predsjednica Organizacionog odbora festivala Sumea Mujkanović predstavila je prisutnima program festivala.

"Koncept festivala je od samog početka podrazumijevao da imamo sadržaje za sve uzraste i sve kategorije naših građana. Ove godine imamo 26 programa, od čega se pet programa odnosi na djecu i mlade", naglasila je Mujkanović.

Reditelj i koreograf svečanog otvaranja 5. ZSF-a je Semir Šerić, osnivač i predsjednik Plesno modnog studija "Shadows".

"Plesni studio Shadows je sve ove godine dio ZSF-a. Mi smo klub ovog grada i čast nam je što nam je ukazano povjerenje i prihvaćena ideja da za peti ZSF pripremimo malo drugačije otvorenje, odnosno da se približimo spektakularnom otvorenju", rekao je Šerić.

Tradicionalna zenička motorijada će također ove godine biti dio programa ZSF-a, u okviru koje će nastupiti grupe "Zabranjeno pušenje" i "Atomsko sklonište".

Grad Zenica je pokrovitelj i organizator festivala, a tehnički realizatori su Javno preduzeće "RTV Zenica" d.o.o. Zenica i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica.

Partner i sponzor festivala je kompanija Bingo d.o.o. Tuzla.


 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza