Ovo su top gradovi za doček Nove godine

20.10.2022. 13:49 / Izvor: Akta.ba
Rim

Gdje za Novu godinu je već standardno pitanje koje postavljamo sebi i drugima kako se bliži kraj oktobra i početak novembra.

Gdje za Novu godinu je već standardno pitanje koje postavljamo sebi i drugima kako se bliži kraj oktobra i početak novembra.

Ako ste željni dobrog provoda u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika svakako je krajnje vrijeme da odlučite svoje finalno odredište dočeka nove godine. Brojni su europski gradovi koji su već počeli i ove godine planirati doček Nove godine kako bi svojim gostima priuštili party za pamćenje!

Stoga, ako ste i vi jedni od onih koji kraj 2022. godine žele dočekati u nekom europskom ili regionalnom gradu, upoznati neka nova lica, dobro se provesti, još bolje jesti, idealno je vrijeme da otkrijete neke od najboljih odredišta za proslavu Nove godine. 

Zabavite se na prekrasnim trgovima, zaplešite u ritmu novogodišnjih koncerata i partija. Kako bismo vam olakšali odabir, izdvojili smo nekoliko gradova, prilično blizu nama ili se lako dođe do njih, a koje garantuju nezaboravan doček na glavnim trgovima, te klubovima sa odličnim koncertima.

Prag, Češka

Prag je već godinama jedno od najpopularnijih destinacija za doček Nove godine, bilo da želite dočekati novu godinu u mirnoj atmosferi ili na nekoj ludoj zabavi - u Pragu ćete pronaći baš sve. Izdvajamo praški vatromet koji je zaista poseban doživljaj, a imate dvije mogućnosti odakle ga gledati: Uz veličanstveni pogled na rijeku (Mali grad, brdo Petrin, Praški dvorac) ili na glavnom trgu (Starogradski trg, Vaclavski trg). Tu su i brojni partiji u lokalnim pivnicama i restoranima sa odličnom novogodišnjim receptima, ali doček na otvorenom uz koncerte i vatromet ćete dugo pamtiti.

Rim, Italija

Rim se, pored Pariza, smatra najromantičnijiim gradom za doček Nove godine. U Rimu za novogodišnju noć je bezbroj   besplatnih koncerta, razni restorani koje nude tradicionalnu novogodišnju večeru ali i odlične partije. u Rimu sve sija za novogodišnju noć, od prodavnica pa do uličnih dekoracija i velikih božićnih jelki kod Koloseuma, Piazza Venezia i na trgu Sv. Petra. Circo Massimo, Piazza del Popolo i Auditorium su samo neka od mjesta u Rimu koji nude svoje posebne programe za najbolji novogodišnji provod.

Beograd, Srbija

Beograd, kao jedna od najpopularnijih destinacija za provod u Evropi u poslednjih par godina, nepogrešiv je izbor za doček nove godine. Beograd je prepun neverovatnih novogodišnjih žurki, koje će odgovarati svačijem stilu i ukusu.  Nudi se širok izbor, od najluksuznijih restorana i hotela, preko DJ house žurki u klubovima, do kafanskih zabava uz živu muziku i tamburaše.

Takođe, veoma popularan je i doček Nove godine na poznatim prestoničkim splavovima koji su itekako poznati po vrhunskim žurkama. Novogodišnje ponude uključuju apsolutno sve, a i mnogo više, pa smo sigurni da vas čeka idealan provod u najluđoj noći!Na vama je samo da nađete najbolju žurku, da na pravi način ispratite staru i uđete u novu godinu. Za ovaj dugo očekivani događaj, najpopularniji portal za noćni život beogradnocu.com izdvojio je najbolje ponude za Novu godinu.

Berlin, Njemačka

Više od milion ljudi se okupi kod Brandenburških vrata kako bi svake godine ispratilo staru godinu. Party šatori, light showovi, barovi na otvorenom i štandovi s hranom prostiru se na više od 2 kilometra kako bi učinile tu večer u godini što posebnijom. Ako biste htjeli otići u neki klub, zabava je zagarantirana u Kulturbrauerei kulturnom centru s ukupno 13 katova i 30 DJ-eva, pa će tu zasigurno biti ponešto za svakoga. Silvesterclub, Spreespeicher i Bassy Club također obećavaju ludi provod. Ako želite mirniju atmosferu, uvijek možete unajmiti apartman s prekrasnim pogledom na Berlin ili otići u neke od gradskih restorana i uživati u njemačkim specijalitetima i muzici uživo.

Dubrovnik, Hrvatska

Dubrovnik se za novogodišnju noć pretvara u pravu party destinaciju i obećava odlične partije po cijelom gradu. Svakako najluđi partyi je u najpoznatijoj gradskoj ulici – Stradunu, koji se za doček pretvara u pozornicu na otvorenom

Beč Austrija

U novogodišnjoj noći cijeli Beč je podređen provodu i plesu. Vrhunac je u starom dijelu grada. Ambijent je takav da možete uživati kako na gala večeri, tako i na koncertu, u operi, rock koncertu. Jednostavno, ovaj grad ne smijete propustiti i obavezna je destinacija kako za novogodišnje praznike, tako i za neko lagano putovanje.

Sarajevo, BiH

Sarajevo već nekoliko godina unazad je prava party destinacija za doček nove godine. Za nezaboravan doček Nove 2023. godine na otvorenom, pobrinut će se oni kojima je muzika život i sloboda, a Sarajevo ljubav - Dubioza kolektiv. Svojim muzičkim i društveno angažiranim djelovanjem obilježili su domaću alternativnu scenu te napravili sa ovih područja jedinstven proboj u vrh muzičkih zbivanja regiona Jugoistočne Europe. Tu su i mnogobrojni klubovi i pubovi koje organizuju odlične novogodišnje partije.

Kada se odlučite koja je to destinacija koju ste odabrali za doček Nove godine, ostaje samo da nas i vrijeme posluži za novogodišnju noć. Vremensku prognozu po gradovima možete pratiti na vrijemesutra.com.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza