Planirate putovanje

Ovo su najbolji web sajtovi za pretraživanje jeftinih avio karata

22.12.2022. 11:59 / Izvor: Akta.ba
Robert Dacešin

Robert Dacešin naš kreativni bloger-putopisac koji vodi najčitaniji putopisni blog u BiH – Rio priče sa putovanja, napisao je svoje iskustvo sa sajtovima za pretraživanje jeftinih avio karata.

Robert Dacešin naš kreativni bloger - putopisac koji vodi najčitaniji putopisni blog u BiH – Rio priče sa putovanja, napisao je svoje iskustvo sa sajtovima za pretraživanje jeftinih avio karata. U nastavku su njegovi prijedlozi.

Skyscanner.net - "Ako bih trebao da vam preporučim samo jedan sajt koji trebate koristiti za pretragu letova, bio bi to Skyscanner", kaže Dacešin.

Osim što u svojoj bazi sadrži gotovo sve kompanije svijeta, sajt je odličan i zbog toga što pruža mogućnost dodatnog podešavanja letova, te tako možemo da izaberemo sa kojom kompanijom želimo da letimo, koliki broj presjedanja želimo ili da li ih uopšte želimo, u koje vrijeme želimo da letimo i slično.

Expedia.com - Slično kao i Skyscanner, Expedia ima ogromnu bazu letova, te će vam bez dileme ponudit najbolje kombinacije koje postoje na internetu. "Dopada mi se opcija “Show flexible dates” putem koje možete dobiti pregled dana kada su letovi jeftiniji", govori.

Momondo.com - Sa preko 1000 avio kompanija, putničkih agencija i sajtova za bukiranje u svojoj bazi, Momondo je jedan od sajtova na kojem ćete prema jednom istraživanju u čak 95% slučajeva, pronaći najbolje ponude za putovanje.

Travelzoo.com - Sajt koji ima nekoliko zanimljivih stavki. Recimo, ako izaberete opciju "Cruises" i potom "Anywhere" i "All dates" dobićete ponudu svih krstarenja koje imaju u bazi.

Google Flights - Moćan i veoma jednostavan sajt gdje nakon što unesete destinaciju na koju putujete, dobijete kalendar sa cijenama po danima, kako biste mogli da izaberete najjeftniju opciju.

Kayak.ie - Kao i neki od prethodnih sajtova, nudi opciju "Anywhere", a uz to, sadrži i opciju "Our Advice" koja vas savjetuje oko toga, da li je kartu pametnu kupovati sada ili je bolje sačekati još neko vrijeme, zavisno od toga da li softver smatra da će cijene biti više ili niže u narednih sedam dana.

Kiwi.com - Odličan sajt za pretrage jeftinih letova za multi-trip destinacije. Samo unesite mjesto na kojem završava vaše putovanje, gradove koje biste usput posjetili, broj noći koji planirate planirate provesti na putu, te koliki vam je budžet, a Kiwi će vam sam napraviti plan puta, prema onom što ste upisali.

Podsjećamo, video Roberta Dacešina rađen na temu, zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu, nedavno je proglašen je za najbolji turistički video od strane Međunarodnog komiteta turističkih filmova CIFFT.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza