Na engleskom jeziku

Potpuno drugačiji video Roberta Dacešina o ljepotama BiH - The country of but(t)s

16.01.2023. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Robert Dacešin

Istaknuti bosanskohercegovački travel bloger Robert Dacešin, ponovo nas je oduševio novim videom o ljepotama Bosne i Hercegovine.

Istaknuti bosanskohercegovački travel bloger Robert Dacešin, ponovo nas je oduševio novim videom o ljepotama Bosne i Hercegovine pod nazivom The country of but(t)s.

"Iako vam se možda ovaj naslov čini neobičan na prvu, u ovom videu pokazaću vam još jednu stvar o kojoj možda niste razmišljali vezanu za Bosnu i Hercegovinu. Novi video o Bosni i Hercegovini koji smo radili, ovoga puta je na engleskom jeziku. Cilj je bio snimiti nešto drugačije, neobično i nešto što će u par minuta predstaviti ne samo ono šta može da se vidi kod nas, već i duh naših ljudi. Sa ovim videom ćemo ove godine ići na međunarodne festivale pa ako Bog da, možda pokupiti još neku nagradu" , kazao je Dacešin na svom Facebook profilu.

Iako je do sada već uradio dosta videa o Bosni i Hercegovini, ovaj je kako kaže potpuno drugačiji od svega do sada.

"Prije svega, htio sam da u što manje minuta na jedan drugačiji način prikažem ono što nudimo i da zainteresujem druge ljude da nas posjete. Nekako, da u par minuta spojim ono najbitnije što kod nas ima da se vidi, ali ne izostavim duh našeg naroda. Htio sam isto tako da ovaj video bude na engleskom, kako bi ga ljudi u drugim zemljama lakše mogli razumijeti. Uglavnom, nadam se da će vam se dopasti i da ćete uživati u njemu i dijeliti ga prijateljima vani", kazao je.

Zahvalio se Olgi Skerletović Đorđević koja je glumila u ovom videu, sa kojom su se kako kaže super proveli na snimanju i Lejli Piljević Kezo koja je odsvirala violinu na Trebeviću i dobro se smrznula pritom.

Robert Dacešin naš je kreativni bloger - putopisac koji vodi najčitaniji putopisni blog u BiH – Rio priče sa putovanja. Njegov nedavno objavljeni video zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu, proglašen je za najbolji turistički video od strane Međunarodnog komiteta turističkih filmova CIFFT.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza