Posjetioci oduševljeni

Ski centar "Javor" kod Srebrenice bilježi sve više gostiju

07.02.2023. 10:39 / Izvor: Fena
javor

Direktor ski centra "Javor" Miroslav Matić zadovoljan je radom centra i posjetama skijalištu Bukova glava kod Srebrenice, nakon što je krajem januara i zvanično otvoreno.

Direktor ski centra "Javor" Miroslav Matić zadovoljan je radom centra i posjetama skijalištu Bukova glava kod Srebrenice, nakon što je krajem januara i zvanično otvoreno.

Ideja za realizaciju ovog projekta potekla je iz potrebe da se stanovništvu Srebrenice i Bratunca obezbijedi adekvatan sadržaj u zimskom periodu.

Matić kaže da je veliki broj posjetilaca zabilježen u dane vikenda, a skijalište posjećuju najviše građani iz susjednih opština, kao i susjedne Srbije.

"Imamo različite aktivnosti za sve one koji nas posjete. Za građane Srebrenice i Bratunca organizovan je i besplatan prevoz i to u tri termina dnevno. Na skijalištu gosti mogu uživati u toplim napicima, hrani i dobroj zabavi. Svakog vikenda drugačiji je sadržaj koji pripremamo, a u narednom periodu planiramo da radimo na još boljem sadržaju naših usluga", rekao je Matić.

Osigurano je iznajmljivanje opreme za skijanje uz pristupačne cijene za sve građane. Ski oprema za djecu do pet godina je besplatna.

Posjetioci su oduševljeni uslugama ovog ski centra te ističu da je ovaj projekt upravo ono što je trebalo Srebreničanima, posebno najmlađima koji dosad nisu imali priliku da posjećuju skijališta.

"Smatram da je ova lokacija bila dobra za otvaranje skijališta, imajući u vidu da je na tom mjestu osamdesetih godina postojala slična ski staza, te da su Srebreničani i stanovnici regije vrlo rado posjećivali taj lokalitet", istakao je direktor ski centra "Javor".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza