HerzegovinaBike

U nedelju starta Ćiro biciklijada od Hutova do Neuma

07.06.2023. 11:37 / Izvor: Akta.ba
ćiro

Nekada ranije, sanjali smo o Hercegovini kao izvrsnoj cikloturističkoj destinaciji.

Nekada ranije, sanjali smo o Hercegovini kao izvrsnoj cikloturističkoj destinaciji. Danas, pronaći ćete veliku biciklističku ponudu, od bicikliranja Ćirinom prugom iz Mostara do Dubrovnika i dalje prema Trebinju i Herceg Novom, Cycling Rural staza u ŽZH u dužini od 2.000km, do Bike Friendly objekata i mnogo toga više.

No, sve je krenulo upravo od HerzegovinaBike udruge i Ćirine staze, a Hercegovina je također domaćin velikih biciklističkih događaja, posvećenih upravo Ćirinoj stazi. Jedan takav događaj nas očekuje u pravu u nedelju 11. lipnja/juna – Biciklijada Ćirinom prugom Neumsko Zaleđe - kada imate mogućnost da posjetite najjužniji grad u Hercegovini sa izlazom na more - grad Neum.

Istražite mogućnosti i ponudu Hercegovine biciklirajući Ćirinom prugom i već danas počnite planirati svoj sljedeći nezaboravni biciklistički vikend u Hercegovini!

I to nije sve, Ćiro biciklistička staza će vam pokazati najcjenjenija, najslikovitija i najzanimljivija odredišta u Hercegovini, počevši od Starog mosta u Mostaru do nadaleko poznatih Dubrovačkih zidina, oba spomenika koja su pod UNESCO zaštitom. Ali to je tek početak! Između ova dva UNESCO spomenika krije se toliko bogatstvo da jednostavno ne može stati u redove ovog članka, bogatstvo koje će vas ostaviti bez daha i natjerati da razmislite i životu u Hercegovini.

Ovog vikenda putujemo do Hutova, malog mjesta gdje je nekada život disao punim plućima, a danas o tom životu svjedoči tek nekoliko stanovnika ovog mjesta, zidine osnovne škole, Ćiro stanice i željeznička postaja koja je radila sve od 1901 godine.

Kroz Hutovo je prolazio Put soli koji je vodio iz Stona prema Bosni, kroz Hutovo je prolazila i uskotračna željeznička pruga Gabela - Zelenika sve do ukidanja pruge 30. svibnja 1976 godine, danas kroz Hutovo prolaze biciklisti iz cijelog svijeta, a dijelom tih biciklista ovog vikenda možete biti i vi.

Biciklijada sa startom iz Hutova provesti će vas kroz slikovita mala mjesta i prelijepe krajolike na svom putu do Neuma, malog egzotičnog gradića koji graniči sa Republikom Hrvatskom.

"Ukoliko se odlučite na bicikliranje Ćiro prugom doživjet ćete užitak i nevjerojatne trenutke koje vam mogu pružiti samo vodeći organizatori biciklističkih putovanja - ekipa iz uduge HerzegovinaBike, koja je svoje postojanje i posvetila cikloturističkoj promociji naše zemlje. Dodali smo važne detalje koji dopunjavaju naša najbolja biciklistička putovanja, od vrhunskih fotografija, pratnje iskusnih volontera koji su imaju znanje da vam pomognu u svakom trenutku, pratnje kombijem u kojem se nalazi servis, prva pomoć, voda i okrijepa, do nezaboravnih gastronomskih iskustava koje nas očekuju u Neumu", poručuju iz udruge HerzegovinaBike.

Bez obzira koju Ćiro biciklijadu želite posjetiti i koju dionicu želite voziti uz HerzegovinaBike ekipu otkrijte najbolje biciklističke destinacije na svijetu. I da dovoljno smo hrabri da kažemo na svijetu, jer upravo ove izjave potvrđuju i brojni znameniti svjetski mediji, kao i recenzije biciklista na društvenim mrežama i brojnim blogovima.

Zainteresirani ste za sudjelovanje? Još uvijek se možete prijaviti – OVDJE.

Trebate još informacija? Posjetite HerzegovinaBike web stranicu (link) ili jednostavno otiđite na Facebook događaj Ćiro biciklijada (link) za više informacija.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svojim prijatlejima i sponzorima koju su podržali biciklijadu Ćirinom prugom: Grad Neum; Turistička zajednica HNŽ/K; tvrtka HT Eronet, voda LEDA i trgovina Capriolo SC Mostar.

U svakom slučaju, nedelja 11. lipnja/juna sa startom u 10.00h iz Hutova krećemo sa bike druženjem. Svi ste dobrodošli!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza