promoviranje novih inovacija

Završen Konjic Summer Fest: Održane važne poslovne aktivnosti

03.07.2023. 08:21 / Izvor: Akta.ba
konjic

Jučer je završen međunarodni festival Konjic Summer Fest s posebnim događajem namijenjenim najmlađim sudionicima - puzijadom.

Jučer je završen međunarodni festival Konjic Summer Fest s posebnim događajem namijenjenim najmlađim sudionicima - puzijadom. U ovoj aktivnosti sudjelovalo je 13 beba, a pobjedu je odnijela malena Đana Ćosić.

konjic

Glavni događaj festivala, popularni Grawe konjički cener, održan je jučer s oko 500 trkača iz 12 država koji su se natjecali na stazi dugačkoj 10 kilometara. U muškoj kategoriji, pobjedu je osvojio Stenly Kipruto iz Kenije, dok su drugo i treće mjesto zauzeli bh. trkači Uroš Gutić i Ante Pokrajčić.

Kod ženske konkurencije, Olivera Jevtić iz Srbije osvojila je prvo mjesto, dok su drugo i treće mjesto osvojile bh. takmičarke Alma Hrnjić i Lucia Kimani. Olivera Jevtić se već 33 godine bavi atletikom, a ima impresivan niz uspjeha, uključujući osvajanje srebrne medalje na europskom prvenstvu 2006. godine i titulu državne rekorderke Srbije u 11 disciplina.

Osim glavne utrke, sudionici su također trčali i na stazi od 5 kilometara te su proglašeni najbrži Konjičanin i najbrža Konjičanka. U muško-ženskoj štafeti, prvo mjesto su osvojili Esad Bijedić i Amina Harbat, dok su drugo mjesto zauzeli Emir Hastor i Aida Hastor. Treće mjesto pripalo je Mirsadu Fulanu i Emini Begić.

konjic

Najbrža Konjičanka je Melisa Fišić, dok je najbrži Konjičanin Ali Halilović.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, pružio je podršku ovogodišnjem 5. Grawe konjičkom ceneru svojim sudjelovanjem.

Posebno je vrijedno spomenuti najmlađu sudionicu, Nudžejmu Alić, koja je hrabro istrčala svih 10 kilometara. Ona je istaknula da je trenirala s ocem i bila sigurna da će uspjeti završiti utrku. Također, planira se prijaviti i sljedeće godine.

U okviru međunarodnog festivala Konjic Summer Fest održan je i događaj poznat kao BINGO KIDS RUN, koji je imao humanitarni karakter. U ovoj utrci sudjelovalo je 171 dijete, ispunjavajući prostor Konjica energičnim koracima. Ovim događajem prikupljena su sredstva u iznosu od 1.220,00 KM koja će biti namijenjena udruženju ANDALUS Konjic. Sredstva od humanitarne utrke bit će usmjerena za stipendiranje djece.

konjic

Nakon ceremonije i proglašenja najboljih i najbržih sudionika, publika je uživala u koncertu koji su priredili Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul.

Prvog dana festivala održane su važne poslovne aktivnosti, uključujući poslovnu utrku, business forum i KSF EXPO.

Na Garden City Business Run, koji je obuhvatio stazu dugu 5 km, natjecala se impresivna skupina timova. S iznimnim uspjehom, ekipa NSoft d.o.o. osvojila je prvo mjesto, pokazavši izvanrednu izdržljivost i brzinu. Drugo i treće mjesto pripalo je ekipama kompanija Senigor d.o.o. i Eurosjaj d.o.o. redom. Ove kompanije su također demonstrirale izvanredno sportsko umijeće i profesionalizam tokom utrke.

Garden City Business Run je ne samo pružio priliku za zdravu konkurenciju među kompanijama, već je također promovirao timski duh i fizičku aktivnost u poslovnom okruženju.

Uz poslovnu utrku, festival je također organizirao business forum, pružajući platformu za stručno umrežavanje, razmjenu ideja i promicanje poslovnih mogućnosti. Sudionici su imali priliku čuti inspirativne govornike iz različitih industrija i sudjelovati u produktivnim panel raspravama.

KSF EXPO, drugi važan događaj prvog dana festivala, pružio je mogućnost kompanijama da predstave svoje proizvode i usluge širokom spektru posjetitelja. Ovaj izložbeni prostor stvorio je prostor za promoviranje novih inovacija, stvaranje poslovnih veza i povezivanje s potencijalnim klijentima.

Naredne godine, Konjic Summer Fest održat će se od 5. do 7. jula.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza