Brazilski portal O GLOBO izvijestio o Vispakovoj najvećoj džezvi na svijetu

18.06.2014. 13:14 / Izvor: eKapija.ba
Brazilski portal O GLOBO izvijestio o Vispakovoj najvećoj džezvi na svijetu
OTVORI GALERIJU

"Navijači vjeruju u moć tradicionalne bosanske kafe". Ovako je brazilski portal „O GLOBO“ (globo.com) doživio Vispakovu džinovskoj džezvu i navijače Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su se okupili na Copacabani.

"Navijači vjeruju u moć tradicionalne bosanske kafe". Ovako je brazilski portal „O GLOBO“ (globo.com) doživio  Vispakovu džinovskoj džezvu i navijače Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su se okupili na Copacabani.

U razgovoru sa našim navijačima koji su mu pojasnili slogan Zlatne džezve sa kojim je na početku kvalifikacija za SP prognoziran uspjeh Reprezentacije Bosne i Hercegovine „Pit ćemo mi nju ako Bog da i u Brazilu“, reporter Caio Barretto Briso u šaljivom tonu piše o "tajnom oružju koje je transportovano iz evropske zemlje".

Brazilski portal ističe da Bosna i Hercegovina ima tajno oružje za pobijede. "I, ne radi se o Džeki, napadaču engleskog prvaka Manchester City-a, to je tradicionalna bosanska kafa koju su navijači donijeli u Rio".

Portal navodi da je džinovska posuda koju su sa sobom donijeli navijači, a u kojoj se pravi „čudotvorni napitak“ napravljena od metala, te da ima kapacitet za 620 litara kafe.

"To je bosanska tajna. Igrači će imati mnogo energije na terenu", bilježi brazilski medij izjavu navijača BiH, dvadesetjednogodišnjeg studenta ekonomije, Mateja Prlića koji je došao u Brazil sa svojim ocem i bratom.

Portal „O GLOBO“ pripada jednoj od najvećih medijskih kuća u Brazilu koja ima i svoju TV stanicu.

Inače, danas će se u Riu za navijače iz cijelog svijeta upriličiti još jedna promocija Zlatne džezve. U petak Vispakov tim odlazi u Cuiaba-u zajedno sa navijačima gdje će se odigrati utakmica sa Nigerijom, a planiran je i susret sa igračima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza