Uskoro serijal emisija o turizmu pod nazivom "Gdje za ovaj vikend"

14.08.2014. 12:47 / Izvor: eKapija.ba
Uskoro serijal emisija o turizmu pod nazivom 'Gdje za ovaj vikend'

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sufinansirat će sa 5.000,00 KM realizaciju serijala emisija o turizmu pod nazivom "Gdje za ovaj vikend" koji će se emitirati u programu RTV "Vogošća".

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sufinansirat će sa 5.000,00 KM realizaciju serijala emisija o turizmu pod nazivom "Gdje za ovaj vikend" koji će se emitirati u programu RTV "Vogošća". Ugovor o sufinasiranju ovog projekta potpisao je danas ministar privrede Emir Hrenovica sa direktorom  pomenute medijske kuće Midhatom Kerlom.

"Kroz serijal emisija biće promovisani turistički potencijali Kantona Sarajevo a to je važan aspekt politike Ministarstva privrede i razlog njegovog uključivanja u projekt. Na ovaj način također želimo potaknuti RTV 'Vogošća' da i u budućnosti nastavi sa realizacijom programskih sadržaja posvećenih turizmu u našem kantonu", izjavio je ovom prilikom ministar Hrenovica.

Emisija "Gdje za ovaj vikend“ u programu TV "Vogošća" emitovat će se svakog petka, u naredna tri mjeseca, sa početkom u 20:00 sati.

"Riječ je o serijalu od 12 emisija koje će trajati po 40 minuta. U svakoj emisiji biće predstavljena po jedna turistička destinacija, počevši od Bijambara, Skakavca, Vrela Bosne, Vijećnice, Tunela spasa, pa do banja na Ilidži i drugih manje poznatih turističkih destinacija koje bi mogle biti atraktivne za posjetioce a kojih nema u kataloškim ponudama turističkih agencija“, naglasio je direktor Kerla. 

Prema njegovim riječima, prva emisija "Gdje za ovaj vikend“ biće emitovana u petak 22. augusta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza