Bh. hoteli spremni za doček Nove 2015. godine

26.12.2014. 13:40 / Izvor: eKapija.ba
Bh. hoteli spremni za doček Nove 2015. godine

Poslovni portal eKapija.ba istraživao aranžmane koje nude domaći hoteli.

Mnogobrojni građani Bosne i Hercegovine proslaviće novu 2015. godinu u hotelima u našoj zemlji, a Poslovni portal eKapija.ba istraživao je aranžmane koje nude domaći hoteli. Bogat novogodišnji program, uz obilnu trpezu, više i manje poznata muzička imena, te jedinstven ambijent krasit će "najluđu noć" 2014 godine.

Kako je za portal eKapija.ba kazala predstavnica Hotela Lavina na Jahorini Branka Petronić, hotel je za sada popunjen sa 70 posto kapaciteta.

"Još uvijek nisu rezervisani svi aranžmani. Novogodišnja večera svakako nije obavezna, a ukoliko se gosti odluče, doplata je 70 eura. U cijenu je uračunato mjesto, večera sa švedskim stolom do kasno u noć, te muzičkim programom. Goste će zabavljati Blah Blah Band iz Beograda", navela je Petronić.

Takođe, još jedan hotel na ovoj olimpijskoj planini, hotel Bistrica pripremio je zanimljiv doček Nove godine.

Kako su saopćili, cijena dočeka u ovom hotelu iznosi 80 KM, a u aranžman su uključeni svečana večera sa bogatom gastro ponudom i bon za piće u iznosu od 10 KM.

"Goste će zabavljati ansambl 'Bisernica' iz Bijeljine, bend sa dugogodišnjim iskustvom u pratnji na koncertima estradnih zvijezda poput Lepe Lukić, Ane Bekute, Snježane Đurišić i drugih. Bogat muzički program sa širokim repertoarom popularne zabavne i narodne muzike izvodiće solisti Gina Nikolić i Milan Stojčinović, poznat i kao 'Zvezda Granda'", rečeno je.

Prema riječima predstavnika Hotela Ilidža Dine Felića, Hoteli Ilidža gostima će ponuditi bogat program proslave "najluđe noći".

"U novoj svečanoj dvorani goste će u Novu 2015. godinu uvesti poznati pjevač Enes Begović. Aranžman u koji je uključena svečana večera po principu švedskog stola, sa pićem dobrodošlice, iznosi 130 KM", kazao je Felić.

Napomenuo je da gosti mogu koristiti i usluge smještaja u jednom od hotela Ilidža: Terme, Hercegovina, Crystal uz bogatu ponudu wellness usluga. 

Olimpijski hotel Holiday u potpunosti je za vrijeme novogodišnjih praznika rasprodan.

Kako je kazala predstavnica ovog hotela Alena Bukvić, očekuje se oko 400 gostiju.

"Što se tiče novogodišnjeg dočeka hotel Holiday nudi svečanu večeru uz muziku u živo u kultnom restoranu Park Prinčeva. Cijena dočeka u ovom restoranu košta 60 KM po osobi i uključuje rezervaciju i večeru", objasnila je Bukvić.

Opal Grupa iz Bihaća pripremila je dva novogodišnja programa.

Prema riječima voditeljice recepcije Manuele Šušnjar, u sklopu Opal Group postoji hotel Opal Excluisve i salon Opal.

"U ova dva objekta kreirane su različite ponude, jer smo namjeravali zadovoljiti ukuse kako mlađih, tako i zrelijih gostiju. U Hotelu Opal Exclusive aranžman iznosi 50 KM, a čine ga švedski stol i piće dobrodošlice. Goste će zabavljati loklani bend 'Camino Verde'“, kazala je Šušnjar.

Navela je da cijena aranžmana u Salonu Opal iznosi 85 KM, u koji je uključena svečana večera i piće neograničeno, a goste će zabavljati Amra Halebić i Amir Smajić.

Voditeljica marketinga i PR lječilišta "Reumal" Fojnica Mersida Bureković kazala je da će doček nove godine u Reumalu biti obogaćen i tombolom.

"U muzičkom programu goste će goste će na ples animirati Sejo & Hamza Bend i mlada vokalna umjetnica Hana. Dvodnevni aranžman, od 31. decembra do 2. januara, sa uključenim punim pansionom, bazenom i fitnesom, te dvije svečane večere iznosi 220 KM. Omogućili smo i svima koji žele da produže svoj boravak po cijeni od 55 KM dnevno, a obezbijeđeno je i čuvanje djece", pojasnila je Bureković.

Dodala je da je odziv gostiju više nego dobar i da su svi aranžmani su rezervisani.

"Odziv je dobar zahvaljujući stalnim gostima koji tradicionalno dočekuju novu godinu u Reumalu, ali i novim do kojih je stigao glas da je kod nas nezaboravan provod", rekla je Bureković.

Hotel Maršal na Bjelašnici nudi četiri različita aranžmana na bazi polupansiona.

"Prvi aranžman, jedna noć i dva dana iznosi 160 KM. Drugi aranžman, dvije noći i tri dana košta 230 KM, treći aranžman sa tri noći i četiri dana iznosi 280 KM. Četvrti aranžman sa četiri noći i pet dana iznosi 332 KM. U sve aranžmane uključena je večera sa pićem dobrodošlice. Goste će zabavljati Abid Sakalaš sa orkestrom, te Hajrija Hajra Bojadžija“, saopćeno je iz Maršala.

 K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza