U Gradačcu obilježen Međunarodni dan palačinaka

09.02.2016. 15:36 / Izvor: Fena
U Gradačcu obilježen Međunarodni dan palačinaka

U povodu Međunarodnog dana palačinaka danas se u Gradačcu održala gastro-turistička manifestacija "Gastro provincija u u pozadini"

U povodu Međunarodnog dana palačinaka danas se u Gradačcu održala gastro-turistička manifestacija "Gastro provincija u u pozadini" na kojoj su se proizvođači hrane i pića, Turističko-ugostiteljske škole, restorani iz BiH i medijske kuće natjecali u pripremi palačinaka.

"Cilj nam je promovirati  gastro vrijednosti općine Gradačac i regije, te  postaviti turizam, ugostiteljstvo i turistički sektor kao važnu stratešku oblast BiH i  poboljšati  suradnju između zemalja iz okruženja i BiH na ovim poljima", kazao je u izjavi za Fenu Hamid Kujraković, jedan od organizatora manifestacije.

Dodao je kako organizator manifestacije, 'Brunch' d.o.o. Gradačac, zajedno s Udruženjem kuhara BiH i MSŠ ' Hasan Kikić' i ove godine nastavljaju uspješnu suradnju na promociji gastronomije i turizma BiH.

Pokrovitelj manifestacije je općinski načelnik  Edis Dervišagić i Općina Gradačac, zajedno s tvrtkama: Delimano, Tapas Zenica, Vispak Visoko, BH pošta i Unikomerc Gradačac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza