Lagana tjestenina za vruće ljetne dane!
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj kipućoj vodi, Kad je gotova, ocijedite je i dodajte joj malo maslaca narezanog na tanke ploške pa prelijte gotovim umakom.
Mališić vam preporučuje laganu tjesteninu za vruće ljetne dane.
Sastojci:
- maslinovo ulje Olitalia,
- 1 manja glavica luka,
- 1 pakiranje pelata Pomita,
- malo soli i papra,
- po želji Vegeta,
- kopar,
- tjestenina,
- 2-3 dkg maslaca.
Nasjeckajte luk pa ga zažutite na malo maslinovog ulja Olitalia,
Dodajte Pomito (promiješajte par puta da se rajčice usitne) i začine pa kuhajte na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari i dok ne dobijete željenu gustoću,
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj kipućoj vodi,
Kad je gotova, ocijedite je i dodajte joj malo maslaca narezanog na tanke ploške pa prelijte gotovim umakom.
Po želji poslužite uz malo parmezana.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.