Univerzal Bijeljina: Novo u ponudi ŠKODA Superb

10.02.2014. 12:59 / Izvor: eKapija.ba
Univerzal Bijeljina: Novo u ponudi ŠKODA Superb
OTVORI GALERIJU

Novo u ponudi u firmi Univerzal je ŠKODA Superb koja osvaja s kompletno novim prednjim i stražnjim dijelom

Univerzal a.d. je zvanični diler i serviser ŠKODA automobila. Škoda je automobilska marka s dinamičnim razvojem. Novo u ponudi u firmi Univerzal je ŠKODA Superb koja osvaja s kompletno novim prednjim i stražnjim dijelom. Elementi novog jezika dizajna marke postaju izrazito vidljivi: s jasnim linijama, preciznom kvalitetom i simetričnim proporcijama. Prednji dio vozila koji je potpuno redizajniran do A-stupa djeluje znatno markantnije. Rešetka hladnjaka, logo vozila, prednja svjetla i prednja svjetla za maglu, branici, prednji blatobrani i poklopac hladnjaka su novi. Markantni prednji dio s vidljivo širom prednjom rešetkom kao i kompletno nova prednja svjetla garantuju suvereni nastup. U seriji modela Superb prvi puta se pojavljuju Bi-Xenon prednja svjetla s integriranim LED-svjetlom za dnevnu vožnju.

Stražnji dio Superb limuzine i karavanske verzije Combi je također nov: jasan, uredan i precizan. Grafika svjetala je interpretirana na novi način radi još briljantnijeg naglašavanja tipičnog dizajna stražnjih svjetala u obliku slova C. Grafički dojam je prvi puta kod Superba naglašen s tri LED-svjetleće trake. Dva trokutna elementa u stražnjem poklopcu su sljedeće, nepromjenjivo obilježje novog ŠKODA dizajna.

U enterijeru ŠKODA Superba na raspolaganju je sada s novom generacijom kola upravljača s 3 i 4 kraka ukupno devet varijanti. Osim toga, postoje novi materijali i uzorci za presvlake sjedišta, kao i novi dekori. U vrhunskoj varijanti opreme ŠKODA Superb L&K dostupna je nova kombinacija boja interijera, smeđa/Ivory‘.

U pogledu motora i pogonske tehnike model ŠKODA Superb je još atraktivniji: pojedini motori su štedljiviji za više od 19 posto od svojih prethodnika. Tome doprinose start-stop sisitem i sistem regeneracije kočione energije koje će ubuduće imati svi dizelski motori modela ŠKODA Superb, kao i osnovni benzinski motor s 1,4 TSI/92 kW u zemljama Evropske Unije. Superb GreenLine troši samo 4,2 l dizela na 100 km, to odgovara CO2-emisijama od 109 g/km. Novost je da 2,0 TDI/103 kW dizelski motor sada nudi ručni mjenjač u verziji 4x4, veći dizelski motor 2,0 TDI/125 kW s pogonom na sva četiri kotača sada po prvi puta radi sa 6-stepenim mjenjačem s dvostrukom spojkom DSG.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza