Pauza

Uskoro nova autobusna linija London - New York!

25.07.2008. 10:35 / Izvor: Fena

Gotovo 5000 funta u jednome smjeru stajat će zacijelo najskuplja autobusna karta na svijetu, prijevoz novom autobusnom linijom London – New York, preko Rusije i Kine.

Naime radi se o specifičnoj ruti britanske turističke agencije Ozbus, a potencijalni putnici trebali bi prijeći više od 22.000 km u 18 tjedana te pritom posjetiti 13 zemalja, među kojima su Nizozemska, Njemačka, Rusija, Kina i Kanada. Predviđen je let na relaciji Rusija – Aljaska.

Tvrtka Ozbus, koja je već lansirala sličnu vezu između Londona i Sydneya, najavljuje prvi polazak iz Londona za New York 26. marta 2009., gdje je dolazak predviđen 2. avgusta.

"Prije 18 mjeseci pokrenuli smo vezu između Londona i Sydneya koja se pokazala vrlo popularnom, pa smo odlučili proširiti ponudu", izvijestio je vlasnik Ozbusa Mark Creasey.

"Dobar dio naših korisnika i putnika koji će odabrati ovakva putovanja tokom samo jednoga od njih vidjet će više zemalja nego ikad u životu. Puno je mjesta koja ne biste nikada posjetili. Malo bi se putnika odlučilo posjetiti Kazahstan, zapadnu Kinu ili Kamčatku", rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza