U srijedu se otvara 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

02.12.2019. 10:53 / Izvor: Akta.ba
U srijedu se otvara 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

I ovogodišnji Market će sigurno opravdati epitet najvećeg i sadržajima najbogatijeg zimskog prazničnog događaja u BiH...

Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj prirodnoj jelki visokoj oko 15 metara će u srijedu 04. decembra u 19 sati u Parku Hastahana u Sarajevu biti otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Podsjećanja radi, Sarajevo Holiday Market je već devet godina mjesto gdje se slave svi praznici koji se u Sarajevu zimi već vijekovima proslavljaju (katolički i pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru...) Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

Novitet ovogodišnjeg Marketa je Coca-Cola Holiday Promenada, prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica, idealno mjesto za fotografisanje i kreiranje nezaboravnih prazničnih uspomena.

Duž promenade će biti postavljeni neki od učesnika u sajamskom dijelu Marketa. Ovogodišnje izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa donosi ponudu 25 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane i pića...
Za najmlađe će ponovo tokom cijelog dana širom biti otvorena vrata igraonice ARGETA Junior Play House, gdje će se moći družiti, igrati i učit.

Na Marketu je ove godine postavljen i nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima.

Zimsku čaroliju upotpunit će i Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem, koje će djeca moći jahati, maziti, hraniti, sa njima se fotografisati.

Jaffa klizalište će klizanje nuditi sve do 2. februara, a tokom cijelog januara, u vrijeme zimskog raspusta će zahvaljujući podršci Općine Centar klizanje na Hastahani biti besplatno za sve.

Prostor Coca-Cola sela Djeda mraza nikad nije bio bolje dekorisan. U ovom mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalaze se Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, u kojoj će djecu u posjetu svakog dana primati Djeda mraz sa svojim drugarima – vilenjakom i fotografom.

Odrasli će zasigurno najviše uživati ugostiteljskom objektu ispod šatora, Carlsberg Holiday Pub-u, gdje će tokom skoro čitavog dana dešavati zanimljivi programi.

Svakog dana od 16:30 su na programu After Work Partiji, nakon čega će slijediti izvlačenja Carlsberg Binga, dok će se od 21:00 održavati večernji koncerti, na kojima će nastupiti popularni izvođači iz BiH i regije.

Za odličnu internet konekciju, kako bi posjetitelji instantno svoje praznične uspomene mogli dijeliti sa najbližima, pobrinuo se Telemach, ovogodišnji glavni komunikacijski parter Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Sve u svemu i ovogodišnji, 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će zasigurno opravdati epitet najvećeg i sadržajima najbogatijeg zimskog prazničnog događaja u BiH, koji nudi zabavu za sve generacije.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organizira Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo uz podršku Grada Sarajeva i Općine Centar Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza