Večeras otvaranje Zimske čarolije na Skenderiji

02.12.2020. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Večeras otvaranje Zimske čarolije na Skenderiji

Veliko ledena ploha na otvorenom od 1.800 m2 savršenog oblika uz prekrasne i specifične svjetlosne dekoracije na platou Skenderije

Prostori Skenderije od 02. decembra 2020. godine do 31. januara 2021. godine će biti veoma privlačna i atraktivna destinacija za djecu, omladinu i odrasle. Naime, Organizator manifestacije KJP Centar Skenderija,  je pripremila bogat i zanimljiv sadržaj kroz realizaciju slijedeća dva projekta: 

Na otvorenom prostoru platoa Centra Skenderije će biti realizovana manifestacija "Zimska čarolija na Skenderiji", projekat koji je svojim sadržajem bez sumnje, Grad Sarajevo približio velikim europskim gradovima, kada je u pitanju organizacija kulturno zabavnih i edukativnih aktivnosti. Naime, ovaj projekat je u svemu poseban i jedinstven te  kao takav, vrlo atraktivan, zanimljiv i privlačan za građane.

Veliko ledena ploha na otvorenom od 1.800 m2 savršenog oblika uz prekrasne i specifične svjetlosne dekoracije na platou Skenderije su izuzetna prilika za širenje pozitivne energije koja je svima nama itekako potrebna. 

U prostoru Doma mladih u posebno uređenom ambijentu će biti u funkciji kafe bar sa  idealnim pogledom na klizalište i mogućnost konzumacije pića. 

Želimo upoznati građane i posjetioce da je Organizator programa KJP Centar Skenderija poduzela sve mjere koje su  naložili nadležni organi kada je u pitanju spriječavanje mogućeg širenje Covid 19, u smislu da u prostoru klizališta će za jedan termin boraviti maksimalno 30 osoba, da  će  na ulazu i u prostoru ledene plohe biti stalno prisutni naši redari i tehnička podrška kako bi upozoravali na obavezu nošenja zaštitnih maski i predviđenog razmaka između posjetioca, da će biti dovoljan broj sredstava za dezinfekciju na ulazu u ledenu plohu, kao i potreban razmak između posjetioca za vrijeme kupovine ulaznica i na mjestu pripreme za klizanje. Na prostoru za pripremu za klizanje gdje se oblače klizaljke, prostoru garderobe i blagajne  će se vršiti dezinfekcija  nakon svakog termina.

S toga i ovim putem molimo posjetioce da i oni daju svoj  doprinos na provođenju  i poštivanju mjera protiv Covid 19. 

Cijena: termin klizanja u trajanju od 60 minuta je  4 KM, najam klizaljki  3 KM, i garderoba 1 KM.

Iz Centra Skenderije mole sve građane da na vrijeme obezbjede ulaznice za određeni termin klizanja zbog ograničenog broja osoba na klizalištu  kako bi se izbjegle bespotrebne gužve na samom  ulazu.  

Raspored termina od četvrtka 3.2.2020 godine :

10.00-11.00

12.00-13.00

14.00-15.00

16.00-17.00

18.00-19.00

20.00-21.00

 

Pored "Zimske čarolije"  u unutarnjem prostoru dvorane "Mirza Delibašić"  će se realizovati  i programski sadržaj  "Novogodišnja dječija igraona" koji obuhvata slijedeće aktivnosti:

Realizacija sadržaja za djecu, postavkom velike dječije igraone na napuhivanje,  dječijih autića, velikim led ekranom, labirinitom jelkih, košarkaškim igralištem itd.

“Novogodišnja dječija igraona Skenderija" – igraona na prostoru od oko 2.800 m2 ima  funkciju da obezbjedi ugodan ambijent  za mališane i cijelu porodicu sa raznovrsnim sadržajem dječijih aktivnost u novogodišnjem ambijentu.

Centar Skenderija se potrudila da cijena ulaznice za dječiju igraonu bude povoljna i prihvatljiva te  iznosi 5 KM cjelodnevno.

Radno vrijeme igraone "Novogodišnje dječije igraone" je od 10:00 h – 21:00 h 

Ovom prilikom direktor Skenderije Amer Kapo poziva građane da uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koriste usluge najvećeg klizališta u regiji na otvorenom kao i ostale pripremljene sadržaje projekta "Zimska čarolija na Skenderiji", zahvaljuje se Vladi Kantona i skupštini Kantona Sarajevo na podršci, zatim, eminenentinim sponzorima i partnerima koji su podržali ovaj veliki projekat, posjetiocima obećava nezaboravno iskustvo i ugodan boravak u prostorima Skenderije.

"Svjesni smo činjenice da u ovim teškim vremenima mnogim građanima zimske radosti nisu u prvom planu ali ovim projektom za koji smo upotrebili opremu koju već posjedujemo i koja je u vlasništvu Centra Skenderija želimo pokušati  izmamiti bar za kratko  osmjeh i radost građana  u vrijeme novogodišnjih praznika i vratiti nadu da će ubrzo sve biti kao nekada", poručuju iz Centra Skenderija. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza