Decembarska magija do 24. decembra u Importanne centru

21.12.2021. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Importanne magija

Crafty festival učenja, slobodnog izražavanja i kreativnosti, najavljen kao Decembaraka magija u Importanne centru u Sarajevu, održava se od 20. do 24. decembra.

Crafty festival učenja, slobodnog izražavanja i kreativnosti, najavljen kao Decembaraka magija u Importanne centru u Sarajevu, održava se od 20. do 24. decembra.

Manifestaciju su organizirali Asocijacija kreativaca i Naš koncept u saradnji sa Centrom za promociju civilnog društva (CPCD), pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, saopćili su organizatori.

"Na dnevnoj osnovi planiramo radionice i aktivnosti koje će pružiti priliku da se nauče nove vještine, da posjetioci i posjetiteljice istraže svoj kreativni potencijal. U posjeti Decembarskoj magiji naći ćete deliciozne zimske poslastice, zimnicu, novogodišnje ukrase, ručno rađene poklone, fantastične suvenire i još mnogo toga", navedeno je u saopćenju.

Organizatori ističu da je Decembarska magija prilika  da posjetioci  nauče više o regionalnoj autentičnoj bh. tradiciji i kulturi, učešću na besplatnim novogodišnjim kreativnim radionicama, druženju sa umjetnicima, zanatlijama, oslikavanju lica za djecu.

Decembarska magija drugačija je vrsta festivala jer posjetioci postaju učesnici, mogu predložiti predavanje ili aktivnost.

"Ideja je uključiti se, nadahnuti i podijeliti svoje 'pravo ja' s nama. Provokativan, inovativan, smion, nadahnjujući i naravno kreativan događaj za proslavu, razmjenu i istraživanje kreativnosti u širokom spektru disciplina, kroz mnogo različitih oblika", ističu organizatori.

Tradicija Crafty Festivala prisutna je svugdje u svijetu i oduvijek je okupljala pobornike i pobornice umjetnosti, kulture, zanata, dizajna, ljepote i mode.

Ujedinjeni oko zajedničke ideje da se afirmiše bh. umjetnost i kultura, kreativci učešćem na Festivalu, imaju mogućnost da se približe kako građanima tako i turistima te promoviraju i plasiraju svoj rad.

Svi sadržaji na Festivalu, izložbe i radionice, bit će besplatni za građane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza