Addiko Cares - sadnjom drveća u borbi protiv e-otpada

14.10.2022. 12:45 / Izvor: Akta.ba
Addiko Bank

Addiko Bank Sarajevo, u sklopu saradnje sa ZEOS eko sistem, učestvuje u projektu Zelena revolucija 2.0.

Addiko Bank Sarajevo, u sklopu saradnje sa  ZEOS eko sistem,  učestvuje u projektu Zelena revolucija 2.0, koju ZEOS eko sistem organizuje sa školama u Bosni i Hercegovini. Povodom 14.10, Međunarodnog dan borbe protiv e-otpada, zaposlenici banke su sadili drveće i cvijeće u dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo.

"Zajedno sa našim prijateljima danas obilježavamo dan borbe protiv e-otpada na najbolji mogući način, sadeći drveće i druge biljke, koje će oplemeniti dvorište Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju i omogućiti njegovim korisnicima ugodniji boravak.  Kao znak zahvalnosti na učešću u akciji zbrinjavanja e-otpada, korisnicima Centra donirali smo novi TV, koji će im pomoći u realizaciji nastavnih procesa“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija u Addiko Bank Sarajevo.  

Addiko Cares je program društveno odgovornog djelovanja koje Addiko Bank Sarajevo provodi u lokalnim zajednicama u kojima djeluje kroz podršku različitima organizacijama i institucijama koje se bave pitanjima djece, mladih i socijalno ugroženih osoba u Bosni i Hercegovini. Program se najčešće realizuje kroz odgovarajuće donacije praćene volonterskim aktivnostima zaposlenika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza