Za vikend u Tuzli degustacija meda koji je probao i Papa Franjo

04.11.2022. 13:51 / Izvor: Akta.ba
med

Pčelarsko društvo "Nektar" je diplomatskom poštom iz Vatikanske ambasade u Sarajevu, poslalo skromnu količinu meda Papi Franji.

Pčelarsko društvo "Nektar" najavilo je besplatnu degustaciju meda kao i besplatni čaj zaslađen medom iz vlastitog pčelinjaka za predstojeći viken na Ilinčici nadomak Tuzle ukoliko vremenski  uslovi budu dozvoljavali.

"Ako za vikend 5 i 6. novembra ne bude kiše PD "Nektar" ima plan da pored besplatne degustacije meda, ponovo izletnicima na IlinčiniI ponudi i besplatan čaj zaslađen medom sa vlastitog pčelinjaka. Osim toga plan nam je da za izletnike ponudimo toplu mesnu čorbu koju će za vas skuhati najbolji naši kuhari", najavio je Šefik Ćivić, predsjednik Pčelarskog udruženja Nektar, napominjući da će ukoliko bude kiše događaj odgoditi za sljedeći vikend 

 

A o kakvom se medu radi iz ovog udruženja su podsjetili da je 2017. godine njihov med otišao na degustaciju i Papi Franji u Vatikan.

vatikan zahvalnica

 

"Prvi smo iz Bosne i Hercegovine, a možda i jedini iz Evrope, diplomatskom poštom iz Vatikanske ambasade u Sarajevu, poslali skromnu količinu meda Papi Franji kao zahvalu za njegove napore za smirivanje svih konfliktnih situacija u svijetu. Ideja je bila moja i imali smo namjeru da slanjem ovog dara Papi Franji, utičemo na jaču promociju pčelarstva i kvaliteta našeg meda", ispričao Ćivić.

Dodaje da je društvo dobilo i zahvalnicu za uručeni dar u kojoj piše da će se Papa Franjo moliti za napredak pčelara.

"Ima tu nešto, nama dobro ide, svi smo dobro i zdravo i ne znamo za neuspjeh. Svaka molitva je Bogu ugodna, a nadamo se da će Papa Franjo po povratku iz Bahreina i nakon odmora da posjeti Tuzlu, pozvali smo ga, a mnogi su se odazvali na naš poziv. Papi Franji želimo dobro zdravlje i dug život, a med šaljemo ponovo", poručuje Ćivić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza