Terapijska vrijednost

Područje Klekovača u opštini Petrovac proglašeno vazdušnom banjom

30.12.2022. 09:12 / Izvor: Akta.ba
VAZDUŠNA BANJA

Vlada Republike Srpske je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku kojom se geografsko područje Кlekovača na teritoriji opštine Petrovac proglašava vazdušnom banjom.

Vlada Republike Srpske je na jučerašnjoj sjednici donijela Odluku kojom se geografsko područje Кlekovača na teritoriji opštine Petrovac proglašava vazdušnom banjom.

"Navedna odluka donesena je na prijedlog Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a u skladu sa odredbama Zakona o banjama", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Vazdušna banja obuhvata područje na kojem se nalazi prirodni ljekoviti faktor, odnosno vazduh/klima sa ljekovitim svojstvima utvrđenim u Studiji Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske o klimatskoj-terapijskoj vrijednosti geografskog područja obuhvata prostornog plana područja posebne namjene Кlekovača.

Prema stručnom mišljenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, riječ je o kvalitetu i terapijskoj vrijednosti vazduha kao prirodnog ljekovitog faktora, na kojem je obezbijeđeno organizovano pružanje usluga zdravstvene zaštite i prevencije bolesti, te objekti turističke infra i suprastrukture u skladu sa Pravilnikom o vrsti objekata turističke infrastrukture i suprastrukture koji se nalazi na području banje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza