No Elevators Day

Dan bez lifta: Jedinstvena utrka najpoznatijim mostarskim stepenicama

21.04.2023. 11:35 / Izvor: Fena
No Elevators Day

Kotizacija za samo natjecanje je besplatna uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici www.mostar.run.

Jedinstvena utrka kultnim Velikim mostarskim stepenicama na Bijelom Brijegu sa 112 stepenica održat će se 26. travnja s početkom u 17 sati, najavili su u petak iz Udruge "Zdrav život KINEZIS".

U sklopu obilježavanja Dana bez lifta, s ciljem promocije važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu udruga KINEZIS pripremila je ovaj kratki trkački izazov najpoznatijim stepenicama u gradu Mostaru.

Utrka je kronometarska s pojedinačnim startom svakog natjecatelja i elektronskim mjerenjem vremena. Sudionici se natječu u ženskoj i muškoj kategoriji, a pobjednici su oni koji za najmanje vremena savladaju zadanu distancu.

Kotizacija za samo natjecanje je besplatna uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici www.mostar.run

Podsjetimo, "No Elevators Day" godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA - "International Sport and Culture Association" da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Udruga "Zdrav život KINEZIS" kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza