Tradicionalna manifestacija

Održan još jedan "Zimski raspust s Intesa Sanpaolo Bankom"

08.01.2024. 13:17 / Izvor: Akta.ba

Tradicionalno.

Intesa Sanpaolo Banka u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo u subotu 6. januara/siječnja realizirala je sada već tradicionalnu manifestaciju “Zimski raspust s Intesa Sanpaolo Bankom”.

Tom prilikom više od 100 djece zaposlenika ove Banke i njihovih prijatelja - vršnjaka iz SOS Dječijih sela u BiH mogli su da uživaju u predstavi “Ježeva kućica”, a nakon što je ista okončana mogli su da nauče nešto više o pozorištu i pripremama predstava u specijalnoj radionici koju su pripremili akteri predstave, članovi Narodnog pozorišta Sarajevo.

“Drugu godinu zaredom realiziramo našu aktivnost namijenjenu najmlađim članovima porodice Intesa Sanpaolo Banke i našim malim prijateljima iz SOS Dječijih sela u BiH. Ovo je prilika da pored edukacije, kulturnog uzdizanja i socijalizacije, djeca na malo drugačiji način provedu svoj zimski raspust”, izjavila je Minela Ibrahimagić, direktor Direcije za PR i marketing komunikacije.

Intesa Sanpaolo Banka već dugi niz godina veliku pažnju posvećuje djeci zaposlenika organizirajući ljetne kampove širom Evrope gdje ova Banka ima svoje članice. U godinama koje su iza nas realizirala je i fudbalske kampove, pozorišne predstave, a kojima su pored djece zaposlenika imali priliku učestvovati i djeca iz brige SOS Dječijih sela u BiH, Doma za djecu bez roditeljskog staranja - Bjelave, a sa sličnim će događajima nastaviti i u ovoj, te narednim godinama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza