Ekopak se pridružuje najvećoj proslavi Noći vještica u Kriterionu

29.10.2013. 13:12 / Izvor: eKapija.ba
Ekopak se pridružuje najvećoj proslavi Noći vještica u Kriterionu

U četvrtak, 31.10. sa početkom u 21 sat Art Kino Kriterion u saradnji sa partnerom projekta, kompanijom Ekopak, prvim ovlaštenim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom u FBiH, organizuje obilježavanje Noći vještica.

U četvrtak, 31.10. sa početkom u 21 sat Art Kino Kriterion u saradnji sa partnerom projekta, kompanijom Ekopak, prvim ovlaštenim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom u FBiH, organizuje obilježavanje Noći vještica.

Naime, prema starim paganskim vjerovanjima, 31. oktobar je dan kada se granice između živih i mrtvih brišu i njihovi svjetovi preklapaju. Tada mračni duhovi ožive da bi izazvali haos, bolest i štetu. Zato su se na festivalima za noć Svih svetih palile vatre i nosile maske u pokušaju imitacije i smirivanja zlih duhova.

Posjetioci će imati priliku da nakon poslijepodnevnog uživanja u projekcijama horor filmova, budu dio nesvakidašnje zabave i sjajne muzike za čiju će playlistu biti zaduženo čak 4 DJ-a. Velika sala Art Kina Kriterion će biti pod opsadom maski a nagradnih igara, poklona i drugih iznenađenja sigurno neće manjkati.

Prije proglašenja najboljih maski publici će se kratkim, ali zanimljivim performansom predstaviti i članovi tima ”Waste is Taste”. “Waste is taste” okuplja regionalne dizajnere koji su u saradnji sa Ekopakom i organizacijom ”Bellarte” pripremili kreacije od ambalažnog otpada, čime se pokazuje da ambalaža, nakon što bude odbačena ima novu upotrebu i novu vrijednost, te se na originalan i drugačiji način promovira važnost reciklaže ambalažnog otpada.

Ovo je tek početak saradnje između kompanije Ekopak i Kriteriona, koji će u budućnosti zajedničkim projektima i promocijama širiti svijest o važnosti promjene odnosa prema ambalažnom otpadu, kako bi naš grad postao ljepše mjesto za život.

Kako bi ova Noć vještica bila ”zelena” i drugačija, u Kriterionu će biti postavljene kante za odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada, tako da molimo sve koji će biti prisutni na događaju da obrate pažnju i da ”Razdvoje po boji”.

Ulaz na party košta 5 KM (sa maskom) i 7 KM (bez maske).

Početak partija je najavljen za 21 sat, a na DJ listi se nalazi čak 5 imena: Andromeda, Hibrid, Keon, Said5 i Fa11out koga smo imali priliku slušati i na prvom neonskom partiju u Sarajevu. Naoriginalnije maske i fotke će biti i nagrađene, uz live stream projekciju dešavanja na vanjskom platnu. Zalihe specijalnih efekata, Halloween slatkiša, Somersby cidera i dobre atmosfere neće nestajati cijelu noć, zato skupite hrabrosti i kostimirajte se, a Kriterion će se pobrinuti za sve ostalo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza